Na príčine tragédie pri Nových Zámkoch sa podľa Ráža nič nemení, objavili sa však nové okolnosti

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 15:11 • 2 min
Na príčine tragédie pri Nových Zámkoch sa podľa Ráža nič nemení, objavili sa však nové okolnosti

NOVÉ ZÁMKY - Minister dopravy Jozef Ráž trvá na doterajšom vyjadrení k okolnostiam tragickej nehody vlaku s autobusom na železničnom priecestí v Nových Zámkoch.

slovakia

left justify in out

Po výjazdovom rokovaní vlády v stredu na Orave potvrdil, že predbežné vyšetrovanie vedie k tomu, že pravdepodobne išlo o individuálne zlyhanie ľudského faktora. "Nešlo ani o systémovú ani o technickú chybu," povedal rezortný šéf Ráž.

Podľa Ráža žiadne ďalšie informácie z vyšetrovania už nebudú poskytovať, nakoľko pokračuje aj vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní. "Všetko, čo sme mohli zverejniť, sme zverejnili. A na tom, čo sme povedali, sa vôbec nič nemení," uviedol. 

"Nikomu už tých ľudí nevrátime. Je to takmer týždeň od tragickej nehody pri Nových Zámkoch," podotkol minister dopravy.  Ako dodal, osobne bol skontrolovať priecestie, kde sa minulý štvrtok stala tragická nehoda.

Minister dopravy v piatok 28. júna, deň po nešťastí, informoval, že pravdepodobne individuálne zlyhanie ľudského faktora spôsobilo, že na koľaji, ktorá bola v tom čase vylúčená a prevádzka na nej nebola možná, sa objavil vlak, ktorý tam nemal čo robiť. Medzitým sa objavili nové informácie o okolnostiach zrážky vlaku s autobusom.

Koľaj, na ktorej vo štvrtok 27. júna vrazil vlak EuroCity Metropolitan z Prahy do Budapešti do autobusu s cestujúcimi, mala byť spojazdnená niekoľko desiatok minút pred zrážkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies