Nálet dronov: Rusko zaútočilo na Kyjev a Odesu + VIDEÁ

NETKY.SK • 6 Október 2024, 10:15 • 2 min
Nálet dronov: Rusko zaútočilo na Kyjev a Odesu + VIDEÁ

V noci na nedeľu Rusko vykonalo sériu leteckých útokov na Ukrajinu, pričom Kyjev bol postihnutý opakovanými útokmi dronov. V hlavnom meste bol vyhlásený letecký poplach trikrát, no podľa ukrajinských úradov sa útoky podarilo odraziť bez škôd či zranení. Ruské bezpilotné lietadlá zasiahli aj Odesu, kde došlo k niekoľkým výbuchom. Podľa správy gubernátora Chersonskej oblasti pri útokoch zahynul jeden civilista a 15 osôb bolo zranených.

slovakia

left justify in out

V noci na nedeľu Rusko uskutočnilo niekoľko vĺn leteckých útokov, ktoré zasiahli viaceré oblasti Ukrajiny vrátane hlavného mesta Kyjeva. Podľa informácií, ktoré uviedol šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko, bol v noci v Kyjeve vyhlásený letecký poplach trikrát, pričom jeho celková dĺžka presiahla päť hodín.

"Nepriateľ opäť použil drony proti Kyjevu. Ruské bezpilotné lietadlá sa dostali do hlavného mesta Ukrajiny v niekoľkých vlnách a z rôznych smerov," informoval Popko na sociálnej sieti Telegram.

Podľa jeho slov sa všetky útoky na Kyjev podarilo odraziť, a predbežné informácie naznačujú, že neboli hlásené žiadne škody ani zranenia.

Ukrajinské letectvo neskôr uviedlo, že Moskva vypustila na Ukrajinu celkom 87 dronov a štyri rakety. Protivzdušnej obrane sa podarilo zneškodniť 56 dronov a dve rakety. Detaily o škodách a možných obetiach budú zverejnené neskôr.

Gubernátor Chersonskej oblasti Olexandr Prokudin oznámil, že v nedeľu skoro ráno pri ruských útokoch v tejto oblasti zahynul jeden civilista a 15 ľudí utrpelo zranenia. Správy agentúry Reuters nemohli byť nezávisle overené a Rusko sa k týmto udalostiam zatiaľ nevyjadrilo.

Úrady v juhoukrajinskom meste Odesa informovali, že Moskva sa v noci zamerala aj na toto mesto, pričom sa uskutočnilo niekoľko výbuchov. O prípadných škodách alebo zranených zatiaľ neboli zverejnené žiadne informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Reuters, Foto: X/ Berita Harianová
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies