Napäté stretnutie princov Williama a Harryho: Tajná účasť na pohrebe strýka v Norfolku po Harryho návrate z LA

NETKY.SK • 30 August 2024, 16:10 • 2 min
Napäté stretnutie princov Williama a Harryho: Tajná účasť na pohrebe strýka v Norfolku po Harryho návrate z LA

NORFOLK - Princovia William a Harry sa v stredu zúčastnili na pohrebe svojho strýka, čím sa po prvýkrát v tomto roku ocitli v jednej miestnosti na pozadí pretrvávajúcej roztržky.

slovakia

left justify in out

 

Zdroje blízke Harrymu naznačovali, že na pohrebe lorda Fellowesa v Snettishame v Norfolku bude chýbať - s odvolaním sa na obavy o jeho bezpečnosť v Spojenom kráľovstve. Princ však tajne odcestoval z Los Angeles, aby sa pohrebu mohol zúčastniť. 

Napriek nádejam na zlepšenie vzťahov účastníci uviedli, že bojujúci bratia si podľa všetkého „udržiavali odstup“, nerozprávali sa a „po veľmi diskrétnom príchode sedeli oddelene vzadu v Kostole svätej Márie“.

Lord Fellowes, ktorý zomrel minulý mesiac, bol ženatý s lady Jane Spencerovou, sestrou Diany - matky Harryho a Williama, a bol súkromným tajomníkom zosnulej kráľovnej.

Napätie, ktoré bolo cítiť na stretnutí, nepochybne ešte vystupňuje oznámenie Harryho vydavateľov tento týždeň, že sa chystá vydať brožované vydanie svojich kontroverzných memoárov Spare. Opätovné vydanie Spare v októbri tiež znovu podnieti prekvapujúce tvrdenia, ktoré princ vzniesol proti svojej odcudzenej rodine.

V súvislosti s kráľovou diagnózou rakoviny a pretrvávajúcim napätím v rodine sa v uplynulých 12 mesiacoch objavili otázky, či Harry aktualizuje knižné vydanie o novú kapitolu.

Ale skutočnosť, že sa rozhodol nepridávať k odhaleniam, môžu niektorí vnímať ako pokus o vyrovnanie rodinných sporov.

Dvojica bola naposledy spolu na kráľovej korunovácii – pred viac ako rokom. Sedeli však oddelene a neboli vyobrazení jeden s druhým. Predtým boli naposledy spolu vyfotografovaní na pohrebe kráľovnej v roku 2022.

Predchádzajúce správy naznačovali, že vojvoda zo Sussexu nepoletí do Spojeného kráľovstva na pohreb svojho strýka z bezpečnostných dôvodov po tom, čo prehral právny boj o zachovanie kráľovskej ochrany po odchode z Veľkej Británie.

Napriek tomu nové správy hovoria, že Harry v skutočnosti diskrétne ušiel do Británie, aby sa zúčastnil na bohoslužbe za 82-ročného muža, ktorý bol švagrom ich matky Diany.

Odkedy vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu odišli z Veľkej Británie do USA a vzdali sa kráľovských povinností, títo dvaja bratia spolu sotva hovorili. Roztržku ešte zhoršilo zverejnenie Harryho spomienok Spare v januári minulého roka, ktoré vznieslo obvinenia proti jeho rodine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Daily Mail, Foto: Daily Express / Getty Images
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies