V nemocnici v Nových Zámkoch počítajú škody + VIDEO

NETKY.SK • 27 Jún 2024, 15:55 • 2 min
V nemocnici v Nových Zámkoch počítajú škody + VIDEO

NOVÉ ZÁMKY - Z dôvodu mimoriadnej situácie zatopenia nemocnice prívalovým dažďom, prijíma vedenie nemocnice niekoľko opatrení.

slovakia

left justify in out

Z dôvodu mimoriadnej situácie zatopenia nemocnice prívalovým dažďom, prijíma vedenie nasledovné opatrenia: zatvorená nemocnica vrátane ambulancii, neprijímajú sa pacienti, ošetrujú sa iba akútne stavy, zrušená operatíva, všetky plánované operácie sú zrušené, prepúšťanie pacientov, pacienti, ktorých zdravotný stav to dovoľuje budú prepustení domov a prísny zákaz návštev.

"Včerajšia búrka neobišla ani našu nemocnicu, ktorá utrpela značné škody. Zatopené boli vyšetrovne, chodby a sklady. Krízový štáb zasadal vo večerných a aj ranných hodinách, aby prijal potrebné opatrenia a rozhodol o ďalšom postupe," uviedlo vedenie nemocnice.

Výťahy nefunkčné, odstavené od elektrickej energie. Od noci prebieha odčerpávanie vody z výťahových šácht. Momentálne FNsP NZ má funkčné len dva evakuačné výťahy v zadnej časti budovy monobloku, ktoré budú slúžiť na evakuáciu pacientov.

Suterén monobloku a priľahlých budov je pod vodou. Zatopené sú sklady so zdravotníckym materiálom, liekmi a potravinami. Kuchyňa zabezpečuje pre pacientov len suchú stravu. Teplá voda netečie v celej budove monobloku.

"Škody budeme odstraňovať niekoľko dní. Touto cestou sa chceme srdečne poďakovať hasičom, dobrovoľným hasičom a všetkým, ktorí nám pomáhali pri odstraňovaní škôd. Vaša pomoc bola neoceniteľná v týchto náročných chvíľach" dodal riaditeľ nemocnice Mikuláš Blaško. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky, Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies