Navarte si s Netkami! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky

NETKY.SK • 21 Máj 2023, 12:00 • 2 min
Navarte si s Netkami! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky

Bravčové mäso patrí do slovenskej kuchyne a nielen skúsená gazdinka z neho dokáže pripraviť skutočnú delikatesu. Vyskúšajte si s nami recept na pikantné medailóniky z bravčovej panenky, ktorý zvládne naozaj každý.

slovakia

left justify in out

Suroviny

500 g bravčovej panenky

 

Marináda

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička

1 KL kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

3 PL olivového oleja

mleté čierne korenie

soľ

 

Sladká paradajková omáčka

200 ml vody

3 PL paradajkového pretlaku

1 KL kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

mleté čierne korenie

soľ

 

Postup

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso, do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Pridáme soľ a štipku čierneho korenia a všetko spolu premiešame. 

 

Panenku si nakrájame na asi 3 cm hrubé koliesko, ktoré vložíme do marinády a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať približne 30 minút, medzitým si rozohrejeme rúru na 220 °C. Marinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú. Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na približne 6 až 8 minút. Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku.

 

Na omáčku si do menšieho hrnca zlejeme výpek z mäsa, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovice a zahustíme omáčku pretlakom. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Podávame s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Interny redaktor



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies