Teplé šaláty sú bezchybnou alternatívou ľahkého obeda či večere a to v akomkoľvek období. Vyskúšajte náš recept na fazuľový šalát, po ktorom určite hladní nezostanete.
Fazuľový šalát
Suroviny
2 jarné cibuľky
5 väčších paradajok
1 červená paprika
400 g konzerva bielej fazule
400 g konzerva červenej fazule
100 g čiernych olív
čerstvé bylinky podľa chuti
Zálievka
4 lyžice olivového oleja
1 lyžica balzamikového krému
šťava z polovice citróna
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Jarnú cibuľku si očistíme a nakrájame, paradajky umyjeme a nakrájame na osminky, papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na rezance.
Suroviny na zálievku si premiešame v miske metličkou, bylinky nasekáme najemno.
Fazuľu zlejeme a prepláchneme studenou vodou. Potom ju vložíme do hrnca, zalejeme trochou vody a prehrejeme, pozor nemala by sa variť. Zlejeme a preložíme do misy. Prídame k nej nakrájanú zeleninu, olivy a bylinky, prelejeme zálievkou, premiešame a ihneď podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies