Keď nemáte chuť na mäso, sú tu strukoviny. Strukoviny sú bohaté na minerálne látky, vitamíny skupiny B a tiež esenciálne mastné kyseliny. Preto by sa mali objavovať pravidelne v našom jedálničku. Vyskúšajte náš recept na zemiakovú polievku s pečeným cícerom.
Suroviny
5 ks stredne veľkých zemiakov
2 PL rastlinný olej
1 ks cibuľa
1 KL soli
1 KL rasce
2 ks bobkový list
200 ml smotana na šľahanie
ocot podľa chuti
cukor podľa chuti
Pečený cícer:
1 konzerva cíceru
2 PL olivový olej
2 strúčiky cesnakk
1 KL kurkumy
Postup
Na oleji si speníme nasekanú cibuľku, pridáme soľ, rascu, bobkový list a spolu restujeme kým cibuľka nebude priehľadná. Potom prisypeme pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni kým zemiaky nezmäknú.
Medzitým si v miske zmiešame scedený cícer, olej, pretlačený cesnak, kurkumu, soľ a korenie. Ochutený cícer preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 15 minút.
Polievku odstavíme z plameňa, vytiahneme bobkový list a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Hrniec vrátime na mierny plameň a prilejeme smotanu. Ešte chvíľku prevaríme a potom dochutíme octom a cukrom, prípadne dosolíme. Polievku servírujeme s posekanou petržlenovou vňaťou a aromatickým opečeným cícerom.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies