NBA: V Bostone sa oslavuje. Celtics získali rekordný titul +VIDEO

NETKY.SK • 18 Jún 2024, 08:39 • 2 min
NBA: V Bostone sa oslavuje. Celtics získali rekordný titul +VIDEO

BOSTON - Basketbalisti Bostonu Celtics získali rekordný 18. titul v NBA. V noci na utorok zvíťazili doma nad Dallasom Mavericks 106:88 a vo finálovej sérii uspeli 4:1 na zápasy. Cenu pre najužitočnejšieho hráča finále si prevzal Jaylen Brown.

slovakia

left justify in out

Celtics sa na čele historickej tabuľky odpútali od Los Angeles Lakers, oba kluby mali doteraz na konte 17 titulov. "Zeleno-bieli" sa z titulu radujú prvýkrát od roku 2008. Pred dvoma rokmi postúpili do finále, no podľahli v ňom Golden State Warriors 2:4 na zápasy. Dallas sa predstavil v bojoch o majstrovský primát prvýkrát od roku 2011, no druhý titul do zbierky nepridal.

 

Od začiatku za víťazstvom

Boston si na domácej palubovke išiel od úvodu za triumfom, Dallas v zápase ani raz neviedol. V závere prvej štvrtiny sa rozdiel dostal prvýkrát na hranicu desať bodov (28:18), prvý polčas uzavrel presnou strelou z polovice ihriska Payton Pritchard a zvýšil na 67:46, čo bol dovtedy najvyšší náskok Celtics v zápase.

Po zmene strán sa manko natiahlo aj na 26 bodov, hráči Dallasu pôsobili, že neveria v obrat a Celtics si záver pohodlne postrážili. Najlepším strelcom víťazov bol Jayson Tatum s 31 bodmi a 11 asistenciami. Brown potvrdil, že je najkonzistentnejším hráčom novopečených šampiónov a pridal 21 bodov. Dallasu nestačilo 28 bodov a 12 doskokov Luku Dončiča, na ihrisku bývalého zamestnávateľa sa opäť nepresadil Kyrie Irving, druhý líder Mavericks zaznamenal iba 15 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TA3 / TASR, Foto: cnn.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies