NEBEZPEČNÁ víkendová jazda: Polícia zadržala piatich vodičov pod vplyvom omamných látok

NETKY.SK • 23 September 2024, 13:17 • 2 min
NEBEZPEČNÁ víkendová jazda: Polícia zadržala piatich vodičov pod vplyvom omamných látok

NITRA - Počas víkendu v Nitrianskom kraji polícia zadržala dvoch vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu a troch pod vplyvom drog. Jeden z vodičov spôsobil dopravnú nehodu, pričom nafúkal viac ako dve promile alkoholu.

slovakia

left justify in out

Počas preventívnej akcie v Nitrianskom kraji policajti zistili viaceré prípady porušovania zákona. Na ceste medzi Jacovcami a Prašicami spôsobil 33-ročný vodič Audi A5 dopravnú nehodu po tom, čo nezvládol riadenie v zákrute a narazil do dopravného značenia.

Následne pokračoval v jazde, pričom narazil ešte do ďalšieho značenia, až kým nezastavil v protisvahu. Dychová skúška ukázala vysoké hodnoty alkoholu – 2,27 promile. Vodič čelí obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a bol umiestnený do cely predbežného zadržania.

V obci Bátorové Kosihy kontrolovali policajti 26-ročného vodiča motorky Honda 600, ktorý mal v krvi 1,38 promile alkoholu. Aj tento vodič skončil v cele, pričom čelí rovnakému obvineniu.

Ďalší traja vodiči, kontrolovaní v rámci Nitry, mali v krvi omamné látky. Vodič Audi RS3 mal negatívny výsledok na alkohol, avšak toxikologické testy potvrdili prítomnosť drog. Podobne dopadla kontrola 24-ročného vodiča BMW a 44-ročného vodiča Volva vo Veľkom Lapáši. U oboch boli orientačné testy na drogy pozitívne.

Všetkým zadržaným vodičom teraz hrozia vážne právne dôsledky. Polícia opakovane varuje verejnosť pred nebezpečenstvom jazdy pod vplyvom alkoholu či drog, ktoré nielenže ohrozuje vodičov samotných, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Nitre, Foto: FB/Polícia Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies