Nemeckí tenisti zdolali Čile a sú o krok bližšie k postupu

NETKY.SK • 13 September 2024, 08:11 • 2 min
Nemeckí tenisti zdolali Čile a sú o krok bližšie k postupu

ČU-CHAJ - Tenisti Nemecka urobili výrazný krok k postupu na novembrový finálový turnaj Davisovho pohára do Malagy. V "slovenskej" C-skupine prestížnej tímovej súťaže v čínskom Ču-chaji si vo štvrtok pripísali už druhý triumf, keď zdolali Čile jednoznačne 3:0 a nestratili ani set. V prvom stretnutí predtým zdolali Slovensko rovnako 3:0.

slovakia

left justify in out

Maximilian Marterer si v prvej štvrtkovej dvojhre hladko poradil s Tomasom Barriosom Verom 6:1, 6:3 a nemecký triumf spečatil v druhom singli Yannick Hanfmann, ktorý zdolal Alejandra Tabila rovnako v dvoch setoch 7:5, 6:4. V záverečnej štvorhre dvojica Kevin Krawietz, Tim Pütz deklasovala pár Tomas Barrios Vera, Matias Soto 6:1 a 6:3. Čile tak má na konte dve prehry, v stredu podľahlo USA 0:3. "Sme veľmi blízko postupu do Malagy. To bol náš tohtotýždňový cieľ. Som rád, že som v tom zohral svoju úlohu a odohral som dnes veľmi dobrý zápas,“ povedal Hanfmann podľa DPA.

Česi prehrali aj svoj druhý duel vo valencijskej B-skupine, keď podľahli Austrálčanom, rozhodnuté bolo už po dvojhrách. Čechov trápia na turnaji zdravotné problémy, pre zvýšenú teplotu nemohol do svojho duelu nastúpiť Jiří Lehečka a Tomáš Macháč vzdal aj svoj druhý zápas na podujatí a to pre problémy s lýtkom Alexejovi Popyrinovi už po prvom geme druhého duelu. V prvom neuspel v trojsetovom súboji Jakub Menšík proti Thanasiovi Kokkinakisovi 2:6, 7:6, 3:6. Kanaďania v manchesterskej D-skupine zdolali Fínov 3:0 a pripísali si druhý triumf na turnaji. V súboji tímov, ktoré doteraz nepoznali na podujatí chuť triumfu, zdolali Holanďania Brazílčanov 2:1.

Medzi elitnú osmičku do Malagy sa prebojujú prvé dva tímy z každej zo štyroch štvorčlenných skupín. Slovenský tím nastúpi v Ču-chaji na svoj druhý zápas v piatok proti USA, v nedeľu ho čaká súboj s Čile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: Getty Images / ITF / Zhe Ji
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies