BRATISLAVA - Tento dezert určite patrí k tým, ktoré nekompromisne zmniznú v priebehu pár minút.
Suroviny:
200 g maslové sušienky, 80 g maslo, 1 konzerva karamelizované kondenzované mlieko, 4 ks zrelý banán, 500 ml smotana na šľahanie, biela a horká čokoláda na ozdobu
Postup:
Sušienky rozdrvíme na prach mažiarom, valčekom alebo v mixéri. V miske potom zmiešame sušienky s rozpusteným maslom. Cestom vystelieme dno i boky koláčovej formy a uložíme ju do chladničky. Na stuhnutý korpus nanesieme karamelizované salko. 3 banány nakrájame na kolieska a rovnomerne poukladáme na karamel. Opäť uložíme do chladničky, kým si vyšľaháme smotanu. Na povrch koláča potom navrstvíme šľahačku a dozdobíme kolieskami banánu a strúhanou čokoládou.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies