Nezdolaná obľúbenkyňa Szabová: Ak vyhrám, rada pôjdem o titul!

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 11:55 • 3 min
Nezdolaná obľúbenkyňa Szabová: Ak vyhrám, rada pôjdem o titul!

Posledný profesionálny zápas pod pravidlami MMA absolvovala na domácej scéne pred takmer piatimi rokmi. Lucia Szabová (7-0) si bude môcť po dlhom čase užiť mohutnú podporu publika. Bratislava ju naposledy hnala vpred v októbri, kedy sa do bojového kolotoča vrátila po materských povinnostiach. V thajskom boxe vtedy pokorila Alexandru Andersrod.

slovakia

left justify in out

Tentoraz skríži slovenskej obľúbenkyni cestu Aitana Álvarez (6-5). Španielka v apríli po jednomyseľnom rozhodnutí pokorila Megan Morris (2-3). „Súperka je veľmi komplexná – silná na pletive, vie boxovať, robila thajský box, dokáže protivníčky zhodiť na zem a udržať si dobrú pozíciu. Nebezpečná je vo všetkom. Musím si dávať pozor, určite bude tiež dobre kondične pripravená, takže si musím rozložiť sily. V nižšej váhe to bude výzva, keďže malé baby sú rýchle, nesiem to podceniť,“ uvedomuje si víťazka ženskej série reality šou OKTAGON VÝZVA.
 
Na profesionálnej úrovni si stále drží štatút neporaziteľnosti. S oslnivým skóre 7-0 sa viac a viac približuje vytúženému trónu. „Ak sa mi podarí vyhrať, zrejme by som šla rada o titul, pokiaľ by bola možnosť. Nebránim sa tomu, ale ani sa nikam neponáhľam. Všetci vieme, že keď už máš opasok, musíš chodiť len päťkolové zápasy, čo nie je žiadna sranda,“ načrtá potenciálne plány do budúcna žena, ktorej patrí vo svetovom rebríčku bantamovej divízie 28. pozícia.

Lucia Szabová sa späť do sveta MMA vrátila v marci na nemeckej pôde. Różu Gumiennu (5-4) prinútila 22 sekúnd pred záverečným gongom odklepať. Zabehnutý kolobeh sa po narodení potomka výrazne zmenil. „Tým, že už máme dieťa, je to vždy špecifické aj vzhľadom na obdobie nášho syna. Počas tréningov premýšľam inak, už nerobím všetko silou, pri technikách sa snažím premýšľať, robiť menej, no byť efektívnejšia. Moje psychické nastavenie je iné, ale v základe sa príprava nemení – stále je to vysoký objem tréningov a drina,“ objasňuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
OKTAGON MMA, Zdroj foto: OKTAGON MMA
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies