NHL 2024-25: Prichádza nová vlna superhviezd. V zozname aj Juraj Slafkovský

NETKY.SK • 2 Október 2024, 18:23 • 3 min
NHL 2024-25: Prichádza nová vlna superhviezd. V zozname aj Juraj Slafkovský

Lucas Raymond bol v minulej sezóne jedným z prelomových hráčov NHL, ale tento rok sú na obzore noví adepti na tento titul. Niektorí z nich sú známe tváre, ktoré zmenili pôsobisko, iní zas mladé talenty, ktoré sú pripravené zažiariť. Kto z nich uchváti pozornosť fanúšikov? Medzi nimi je aj slovenská nádej Juraj Slafkovský, ktorý sa už teraz radí medzi budúce superhviezdy.

slovakia

left justify in out

Minulú sezónu bol prelomovým hráčom NHL Lucas Raymond. Mladučký Švéd mal v minulej sezóne tú správnu auru a pre svoj tím bol nenahraditeľný.

Krídelník Detroitu Red Wings mal silnú nováčikovskú sezónu 2021-22, po ktorej nasledoval pokles produkcie. Do minulej sezóny vstúpil pripravený preraziť, čiastočne aj vďaka lepším výkonom spoluhráčom, a prerazil: V tejto sezóne predĺžil zmluvu o osem rokov na 64,6 milióna dolárov.

Počas tohto roku je, a bude veľa hráčov, ktorí o tento post súperia. Niektorí z nich sú známe mená ktoré sa ocitli vo výhodnej situácii tým že zmenili pôsobisko alebo spoluhráčov, niektorí sú nováčikovské esá, pripravené preraziť a ukázať sa svetu. Kto sú títo hráči a komu sa podarí uchmatnúť väčšinu pozornosti?

Vybrali sme pre vás viaceré mená z troch kategórií.

    

Lucas Raymond
Lucas Raymond
Zdroj: Chris O'Meara/AP

Kategória 1: Z mladých talentov superhviezdy.
Tieto mená už možno poznáte. Pripravte sa, že ich budete počuť oveľa častejšie.
 
Juraj Slafkovský – ľavé krídlo Montreal Canadiens.

Ak by sa pred sezónou uskutočnila anketa o najúspešnejšieho hráča, Slafkovský by sa pravdepodobne umiestnil na prvom mieste.

Prvý hráč draftu 2022 v uplynulej sezóne roztrhal NHL s 19 bodmi v posledných 19 zápasoch a po nevýraznom roku v role nováčika konečne našiel svoju útočnú silu. Dôvod, prečo mnohí predpokladajú, že na tento výkon nadviaže, je jeho súhra s Coleom Caufieldom a Nickom Suzukim v hornej línii Canadiens.


Alexis Lafreniere – ľavé krídlo tímu New York Rangers

Minulá sezóna bola pre Rangers dôkazom, že Lafrenière trpezlivo čakal, kým dozrie v spoľahlivého strelca NHL. Odmenou im bola sezóna s 28 gólmi a 57 bodmi pre jednotku draftu 2020.

     

Kategória 2: Nové pôsobisko.
Títo hráči zmenili tím a ich akcie by mohli vzrásť vďaka novým podmienkam.

Tyler Bertuzzi & Teuvo Teravainen (Ľavé krídla) – Chicago Blackhawks
 
Blackhawks tiež priviezli dvojicu krídeľných veteránov, ktorí by sa mohli usadiť okolo víťaza Calderovej trofeje Connora Bedarda v prvej formácii. S mladým supertalentom už korčuľovali v predsezónnom období a toto trio dáva trénerovi Lukovi Richardsonovi veľký zmysel.

Bertuzzi je skvelý nahrávač, ktorý už hral s veľkými talentami a má veľmi ostrý štýl hry. Teravainen začal svoju kariéru v Chicagu, s ktorým v roku 2015 získal Stanleyho pohár. Je to hnací motor hry a „lepič“, ktorý by sa mohol vrátiť k hranici 60 bodov, keďže Bedard sa naďalej vyvíja v superhviezdu.

 

Kategória 3: Noví pomocníci.
Týmto hráčom by sa mohlo dariť s novými spoluhráčmi.

Leo Carlsson – Center tímu Anaheim Ducks.
 
Devätnásťročný mladík ktorý odohral 55 zápasov a zaznamenal 29 bodov. Očakáva sa, že v druhom ročníku sa mu zvýši hrací čas, a to s novou tvárou v jeho formácii, po boku veterána Alexa Killorna. Carlsson mal výborné štatistiky a je zrejmé, že zmenená formácia ovplyvní dynamiku Anaheimu.
 
Tommy Novak – Center tímu Nashville Predators.
 
27 ročný mladík si zahrá po boku legendy Stevena Stamkosa a v  Novakovej formácii by mohol byť aj ďalší voľný hráč Jonathan Marchessault
 

   

Hráči prestúpili do nového klubu - Chicago Blackhawks.
Hráči prestúpili do nového klubu - Chicago Blackhawks.


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: ESPN, Foto: Radio Canada
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies