Nitra: Veľkomoravský víkend priblíži históriu a kultúru obdobia Veľkej Moravy + VIDEO

NETKY.SK • 10 August 2024, 12:07 • 2 min
Nitra: Veľkomoravský víkend priblíži históriu a kultúru obdobia Veľkej Moravy + VIDEO

NITRA - Turistický vláčik vyštartuje zo Svätoplukovho námestia v sobotu o 15.00 h.

slovakia

left justify in out

Históriu a kultúru obdobia Veľkej Moravy priblíži Veľkomoravský víkend v Nitre. Uskutoční sa počas najbližšieho víkendu 10. a 11. augusta.

Jeho súčasťou bude komentovaná prehliadka areálu Zoborského kláštora, cesta turistickým vláčikom za sprievodu mnícha Cypriána či veľkomoravská hostina v najstaršej nitrianskej reštaurácii Buganka, informovala Nitrianska organizácia cestovného ruchu.

Turistický vláčik vyštartuje zo Svätoplukovho námestia v sobotu o 15.00 h. Smerovať bude v sprievode mnícha Cypriána k ruinám Zoborského kláštora, kde budú mať návštevníci hodinovú prestávku na obhliadku kláštora a okolia. Pripravený je animačný program pre deti s veľkomoravskou tematikou, ale aj kreatívne dielničky, ukážky zo včelárskeho remesla či pozorovací úľ.

V nedeľu je v popoludňajších hodinách pripravená komentovaná prehliadka areálu Zoborského kláštora, ktorá poskytne množstvo informácií z histórie kláštora a zo života mníchov, ktorí tu prebývali. Okrem komentovaných prehliadok návštevníkov čakajú tvorivé dielne s cyrilometodskou a veľkomoravskou tematikou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Nitrianska organizácia cestovného ruchu, Foto: nitra.eu
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies