NIVaM prináša konferencie o umelej inteligencii pre školy: Ako pripraviť vzdelávanie na digitálnu budúcnosť?

NETKY.SK • 3 Október 2024, 09:24 • 2 min
NIVaM prináša konferencie o umelej inteligencii pre školy: Ako pripraviť vzdelávanie na digitálnu budúcnosť?

BRATISLAVA - Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) odštartoval sériu konferencií zameraných na využívanie umelej inteligencie vo vzdelávacom procese. Podujatia sú súčasťou národného projektu DiTEdu a sú určené pre školských digitálnych koordinátorov a riaditeľov škôl, ktorí sa chcú pripraviť na digitálnu transformáciu vzdelávania.

slovakia

left justify in out

Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) spustil sériu konferencií zameraných na využívanie umelej inteligencie vo vzdelávaní. Podujatia sú určené predovšetkým pre školských digitálnych koordinátorov a riaditeľov škôl, ktorí chcú rozšíriť svoje znalosti a získať cenné praktické skúsenosti v oblasti digitálnej transformácie vzdelávania.

Podľa vedúcej oddelenia komunikácie a marketingu NIVaM Veroniky Klindovej sú konferencie organizované v rámci Národného projektu Digitálna transformácia vzdelávania a školy (DiTEdu).

Projekt, ktorý zastrešuje Národné centrum pre digitálnu transformáciu vzdelávania (NCDTV), prináša sériu prednášok, interaktívnych workshopov a panelových diskusií, kde sa účastníci môžu oboznámiť s teoretickými aj praktickými aspektmi využívania umelej inteligencie v školskom prostredí.

Hlavným cieľom projektu DiTEdu je vybudovať trvalo udržateľný systém podpory digitálnej transformácie vzdelávania, ktorý vychádza z výskumov priamo na školách a relevantných dát.

Pre dosiahnutie tohto cieľa spolupracuje NCDTV s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Univerzitou Komenského v Bratislave, pričom do prípravy zapája aj ďalších odborníkov z akademickej a technologickej oblasti.

Konferencie a vzdelávacie aktivity projektu DiTEdu sú príležitosťou pre školských pracovníkov, aby získali prehľad o najnovších trendoch a technológiách, ktoré môžu pomôcť zlepšiť proces výučby a efektívnejšie začleniť umelú inteligenciu do vzdelávacieho systému.

Tieto podujatia podporujú inovatívne prístupy k vzdelávaniu a pomáhajú školám pripraviť sa na výzvy súvisiace s digitálnou transformáciou.

Záujemcovia o ďalšie informácie o projekte a pripravovaných aktivitách môžu navštíviť oficiálnu webovú stránku NIVaM, kde nájdu aktuálne správy a podrobnosti o jednotlivých podujatiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NIVaM, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies