V jednoduchosti je krása a Taliani to vedia najlepšie!
Poznáme to všetci, nikomu z nás sa veľmi nechce vymýšľať komplikované jedlá , no predsa by sme si do žalúdka radi nejaké ľahké teplé jedlo dali. V takom prípade zrejme mnohí siahajú práve po cestovinách s nejakou omáčkou. Možno vás inšpiruje aj tento recept známej kuchárky!
Marcella Hazan je pôvodom Talianka, ktorá však väčšinu svojho života prežila v New Yorku. Zomrela v roku 2013 no jej recepty ostávajú i naďalej mimoriadne obľúbenými. Vydala niekoľko kuchárskych kníh a viedla školu varenia. Bola vyznávačkou hesla „v jednoduchosti je krása“ a práve to sa odzrkadľovalo v jej jedlách.
Najlepšími cestovinami sú podľa nej tie najjednoduchšie. Do receptu dávala len tri suroviny, ktoré spolu však dokonale ladia. Na poriadnom kuse masla chvíľku orestovala polovicu cibule a zmes jednoducho zaliala paradajkovým pyré. Stačí jemne dosoliť, zamiešať s cestovinami a skvelé jedlo je na svete!
Týmto receptom sa inšpiroval aj Jamie Oliver, ktorý si ho však trošku prispôsobil a do zmesi pridáva aj bazalku a cesnak. Ako si omáčku dochutíme je na fantázii a ľubovôli každého z nás, no jedno je isté – takéto jednoduché cestoviny nesklamú nikdy a nikoho.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies