Nová Bystrica: Život a prácu včelárov vám priblíži Múzeum kysuckej dediny

NETKY.SK • 10 August 2024, 14:11 • 2 min
Nová Bystrica: Život a prácu včelárov vám priblíži Múzeum kysuckej dediny

NOVÁ BYSTRICA - Program Včelárskej nedele sa začína o 10.00 h.

slovakia

left justify in out

Osveta včelárstva a zdôraznenie významu včiel pre ekosystém je cieľom podujatia Včelárska nedeľa, ktoré sa uskutoční v nedeľu v Múzeu kysuckej dediny v Novej Bystrici-Vychylovke. Informovala o tom hovorkyňa Kysuckého múzea Miroslava Jančulová.

Program Včelárskej nedele sa začína o 10.00 h. "Zábavnou a edukatívnou formou sa nielen deti, ale aj a ich rodičia naučia viac o včelách. Preto budú počas dňa v skanzene prebiehať prednášky o včelách a včelárstve či apiterapii. Nebude chýbať zaujímavý presklený úľ a prezentácie činnosti včelárov," priblížila Jančulová.

Doplnila, že v areáli skanzenu bude pripravená prezentácia a predaj včelárskych potrieb, predaj včelích produktov či zážitková degustácia medu. 

"Tradične bude prebiehať aj prezentácia kuchyne starých materí. Návštevníci budú môcť ochutnať polievku slivečník alebo šišky a dobrovoľným príspevkom tak prispieť k záchrane pamiatok v našom skanzene. V rámci sprievodného programu nebude chýbať jazda vlakom na Historickej lesnej úvraťovej železnici a jazda drezinou na stanicu Sedlo Beskyd," dodala Jančulová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Múzeum kysuckej dediny a Historická lesná úvraťová železnica vo Vychylovke, Foto: freepik (ilustračné foto)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies