Nové online kurzy pomôžu učiteľom získať prehľad v najväčších modernizačných projektoch

NETKY.SK • 24 September 2024, 16:34 • 2 min
Nové online kurzy pomôžu učiteľom získať prehľad v najväčších modernizačných projektoch

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR v spolupráci s Národným inštitútom vzdelávania a mládeže otvára tri nové online vzdelávacie kurzy pre pedagogických zamestnancov materských, základných a stredných škôl s názvom Učiteľ 21. storočia. Pedagogickí zamestnanci sa s ich pomocou rýchlo a ľahko zorientujú v projektoch ministerstva školstva.

slovakia

left justify in out

Online kurzy poskytujú prehľad o aktuálnych zmenách vo vzdelávacom systéme, ktoré učitelia môžu následne implementovať vo vyučovaní. Pomôžu im udržať krok s modernými trendmi a zlepšovať kvalitu vzdelávania.

Pedagogickí zamestnanci vďaka nim získajú komplexný prehľad o digitalizácii školstva aj o novom štátnom vzdelávacom programe. Všetky kľúčové informácie sú prehľadne uložené na jednom mieste a každý účastník si môže zvoliť vlastné tempo, v ktorom kurz absolvuje. Nakoniec získa certifikát, ktorý podporí jeho ďalší profesijný rozvoj.

Vzdelávací kurz Digitálne vybavenie a infraštruktúra – Učebňa 21. storočia je určený pre učiteľov a riaditeľov základných a stredných škôl. Poskytuje prehľad o softvérovom a hardvérovom vybavení, ktoré školy dostanú v rámci projektu DigiEDU z Plánu obnovy a odolnosti vrátane počítačov, notebookov, e-čítačiek, tabletov a inkluzívneho vybavenia pre deti so zdravotným a sociálnym znevýhodnením.

Kurz sa zameriava aj na tému pokrytia škôl vysokorýchlostným internetom, štandard HECC, licencie Microsoft 365 A3 a aplikácie pre skvalitnenie výučby a rozvoj digitálnych zručností žiakov vrátane umelej inteligencie.

Kurz je rozdelený do piatich vyučovacích hodín a otvorený bude od 24. septembra 2024. Od začiatku októbra bude dostupný aj vo verzii ako súčasť povinného aktualizačného vzdelávania.

Online kurz Moderné vzdelávanie pre 21. storočie je určený pre učiteľov materských škôl. Témou kurzu sú zmeny v štátnom vzdelávacom programe a aktivity pred nástupom detí do základnej školy.

Pokrýva šesť tém vrátane rozvoja pohybových, komunikačných a sociálnych zručností detí, zmyslového vnímania detí a problematiku individuálneho vzdelávania detí v domácom prostredí. Učitelia na kurze získajú praktické návody a inšpirácie na uplatnenie rôznych metód v predprimárnom vzdelávaní. Rozsah kurzu je desať vyučovacích hodín, bude prístupný od októbra.

Online kurz Kurikulárna reforma v kocke – nový štátny vzdelávací program ocenia pedagogickí zamestnanci materských, základných aj stredných škôl. Kurz poskytuje prehľad o nových cieľoch vzdelávania, metódach vyučovania, zmenách v hodnotení žiakov, celkovej kultúre školy a ukážky, ako tieto zmeny implementovať do praxe. Pokrýva tri hlavné oblasti: potrebu zmien, kľúčové zmeny v školstve a novinky v učebných plánoch.

Kurz je rozdelený do piatich vyučovacích hodín a bude spustený v druhej polovici októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MIRRI SR, Foto: FB/Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies