UNIKÁTNE zábery ukazujú amerických dôstojníkov stojacich nad telom Trumpovho strelca + VIDEO

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 12:28 • 2 min
UNIKÁTNE zábery ukazujú amerických dôstojníkov stojacich nad telom Trumpovho strelca + VIDEO

BUTLER - Zábery z televíznej kamery zachytené krátko po pokuse o atentát na Donalda Trumpa ukazujú tajnú službu a miestnych policajtov blízko bezvládneho tela strelca.

slovakia

left justify in out

V blízkosti tela zosnulého strelca, identifikovaného ako 20-ročného Thomasa Matthewa Crooksa, je možné vidieť krvavú stopu. Strelec pred 10 dňami dokázal vystreliť na bývalého prezidenta zo strechy s výhľadom na vonkajšie zhromaždenie v Pensylvánii.

Jeden člen publika, Corey Comperatore, 50, bol zabitý a dvaja ďalší - David Dutch, 57 a James Copenhaver, 57 - boli ťažko zranení, ale sú v stabilizovanom stave.

Nové zábery sa objavili niekoľko hodín po tom, čo riaditeľka americkej tajnej služby Kim Cheatleová odstúpila pre bezpečnostné zlyhania súvisiace s pokusom o atentát. Video z osobnej kamery zachytené jednotkou pohotovostných služieb okresu Butler zverejnila kancelária republikánskeho senátora Chucka Grassleyho na X.

"Ostreľovač z Beaver County, ktorý videl a poslal obrázky, toto je on," možno na videu počuť, ako hovorí jeden z agentov tajnej služby s odkazom na telo strelca.

"Neviem, či máš tie isté ako ja?" pýta sa dôstojník agenta fotografií. "Myslím, že áno, je to [strelec], nasadil si okuliare," odpovedá agent. Dôstojník dodáva, že ostreľovač „poslal pôvodné obrázky a videl ho (strelca) prichádzať z bicykla a odložil tašku s knihami a potom ho stratil z dohľadu“.

Agent sa pýta aj na to, či opustený bicykel, ktorý sa našiel v okolí, patril strelcovi. "Nevieme," odpovedá dôstojník.

Diskutovať možno aj o „obetiach v dave“ a „zadržaných ľuďoch, ktorí nakrúcali“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BBC, Foto: Sky News
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies