Obmedzenia v železničnej doprave kvôli počasiu: Dôležité informácie pre cestujúcich + VIDEO

NETKY.SK • 15 September 2024, 13:10 • 2 min
Obmedzenia v železničnej doprave kvôli počasiu: Dôležité informácie pre cestujúcich + VIDEO

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozorňuje na aktuálne obmedzenia v doprave spôsobené nepriaznivým počasím a zaplavenými tratami v Českej republike. Mnohé vlaky premávajú len na obmedzených úsekoch, pričom cestujúcim sa odporúča využiť alternatívne trasy. V dôsledku prerušenia dopravy môžu cestujúci očakávať značné meškania.

slovakia

left justify in out

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na svojom webe upozorňuje na aktuálne obmedzenia v železničnej doprave spôsobené nepriaznivým počasím a zaplavenými traťami v Českej republike.

„Vlaky smerujúce cez pohraničnú stanicu Čadca do Prahy sú aktuálne pozastavené; premávajú len v úseku Žilina – Čadca s náhradnou súpravou. Odporúčame cestujúcim využiť spojenia do Českej republiky cez Púchov. Vlaky cez pohraničnú stanicu Vrbovce (trať Nové Mesto nad Váhom – Myjava – Veselí nad Moravou) premávajú iba do Vrbovca, pričom spojenie ďalej do Českej republiky je odrieknuté. Ostatné vlaky cez prechody premávajú, avšak s možnými výraznými meškaniami,“ uvádza ZSSK.

V dôsledku prerušenia dopravy meškajú niektoré vlaky podľa ZSSK: vlak EC 271 (Brno – Budapešť), vlak Os 2007 (Kúty – Bratislava), ktorý mešká zo stanice Bratislava-Lamač o 45 minút, a vlak R 345 (Ostrava-Svinov – Žilina), ktorý mešká zo stanice Bratislava-Lamač o 32 minút.
Spoje z Vrbovíc do Hodonínu a späť sú kvôli počasiu zrušené v celom úseku. Vlak R 345 (Ostrava-Svinov – Žilina) je odrieknutý v celom úseku, vlak EC 142 (Žilina – Praha) je zrušený v úseku Čadca – Praha, a vlak SC 241 (Praha – Košice) je odrieknutý v celom úseku. Na jeho miesto bude premávať Os 7547 v úseku Čadca – Žilina a Ex 605 v úseku Žilina – Košice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: Železničná spoločnosť Slovensko, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies