Na Topoľčianskych hodových slávnostiach upiekli rekordnú palacinku s priemerom 133 centimetrov pod vedením šéfkuchára Romana Gejdoša. Výťažok z ochutnávky poputuje na podporu detí s poruchou autistického spektra.
Najväčšiu celistvú palacinku na Slovensku, s priemerom 133 centimetrov, upiekli na topoľčianskom námestí počas jubilejného 30. ročníkaTopoľčianskych hodových slávností.
Prípravu viedol šéfkuchár Roman Gejdoš, za pomoci vedenia mesta a mestských poslancov.
Palacinka bola vyrobená zo štyroch litrov mandľového mlieka a dvoch kilogramov dehydrovaného palacinkového cesta.
Najväčšou výzvou bolo podľa Gejdoša otočenie palacinky na panvici s priemerom 1605 milimetrov.
"Okrem otočenia sme museli dodržať stabilnú teplotu panvice, jej povrch špeciálne olejovať a dbať na to, aby sa palacinka nezlepila," skonštatoval šéfkuchár.
Ochutnávači palacinky mohli prispieť do zbierky na podporu detí s poruchou autistického spektra, ako uviedla primátorka Alexandra Gieciová.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies