Od bláznivých videí k tvorbe hudby. Balkánsky umelec rozšíri svoj repertoár účasťou v Hell Boxing Kings!

NETKY.SK • 1 August 2024, 10:50 • 2 min
Od bláznivých videí k tvorbe hudby. Balkánsky umelec rozšíri svoj repertoár účasťou v Hell Boxing Kings!

Napriek tomu, že má iba 27 rokov, toho už postíhal mnoho. Talentovaný umelec Matija Lazarević je dnes známy najmä vo sfére hudby. Popularitu ale postupom času získaval v úplne odlišných oblastiach. Široké osobné portfólio skúsenosti už čoskoro opäť obohatí ako účastník celebritnej časti miliónového turnaja Hell Boxing Kings.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rodáka z chorvátskeho mesta Karlovač pozná väčšina podporovateľov pod prezývkou LayZ. „Odmalička som sa venoval tancu, konkrétne breakdancu. Neskôr som začal nahrávať rôzne veci na YouTube, čo mi pomohlo vybudovať si kariéru. Posledných päť rokov sa zameriavam na hudbu, ktorá ma napĺňa,“ v skratke prebehol svoj postupný profesijný vývoj.
 
Približne šesť rokov sa so svojím bratom venoval tvorbe obsahu na spomínanej sociálnej platforme. Značnú popularitu si vybudovali predovšetkým vďaka vtipným videám a vzájomným prankom. Neraz ale neváhali prijať netypickú výzvu. Po dobu 24 hodín napríklad jedli výhradne zelené potraviny alebo sa nachádzali v priestoroch strašidelného domu.
 
V tomto odvetví rástol expresným spôsobom, o čom svedčí zisk prvých tisíc odberateľov za tri týždne. Matija Lazarević k tomu v roku 2016 ovládol prvú talentovú šou pre YouTuberov v Chorvátsku nesúcu názov JoomBoos VideoStar. Víťazstvom si zaistil kameru, nový mobil a tiež cestu do Amsterdamu na jednu z najväčších konferencií pre tvorcov videí VidCon.

Počas posledných rokov sa však jeho kariéra uberá úplne iným smerom. Dôraz začal klásť na hudobnú sféru, kde rovnako napreduje. Vo svojej tvorbe často kombinuje prvky rôznych štýlov, no primárne sa zameriava na pop a elektronickú hudbu.  S raperom Stoka nahral pred šampionátom vo futbale pieseň „Moja Croatia“. Fanúšikovia si tento hit zakrátko veľmi obľúbili a viacerí začali označovať ako svoju športovú hymnu.

Revolučného projektu Hell Boxing Kings, ktorý otvára nové dimenzie vo svete boxu, sa Matija Lazarević zúčastní po boku celebrít z ďalších desiatich krajín Európy. Práve merania síl známych osobností doplnia štyri turnaje na konci kalendárneho roka 2024. Celkovo 32 talentov tradičného olympijského športu v štyroch rôznych váhových kategóriách si v druhej fáze zaistilo postup do štvrťfinále. V hre je až jeden miliónov dolárov, šanca zviditeľniť sa a v neposlednom rade získať podporu silného partnera v podobe značky HELL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Hell Boxing Kings, Zdroj foto: Instagram/@layz047
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies