Motocyklové preteky v Dolnom Hričove: Stretnete tu tých najlepších a bohatý program pre rodiny s deťmi

NETKY.SK • 12 Júl 2024, 15:04 • 2 min
Motocyklové preteky v Dolnom Hričove: Stretnete tu tých najlepších a bohatý program pre rodiny s deťmi

DOLNÝ HRIČOV - V dňoch 12.-14. júla sa na letisku Žilina v Dolnom Hričove uskutočňuje už štvrtý ročník medzinárodných motocyklových pretekov, ktoré nadväzujú na bohatú históriu na tomto letisku, keďže v minulosti sa tu jazdilo v rokoch 1979 až 2000. Na mieste sa očakáva viac ako 200 pretekárov z ôsmich európskych krajín.

slovakia

left justify in out

Organizátori pripravili aj bohatý sprievodný program pre celé rodiny, deti ocenia skákacie hrady, v nedeľu sa predstavia motocykloví kaskadéri a nebude chýbať ani tombola so skvelými cenami, pričom tou najväčšou je skúter s objemom 125 kubických centimetrov.

Súčasťou podujatia sú medzinárodné majstrovstvá Slovenska, Českej republiky, majstrovstvá Alpe Adria veteránov, Ducati Slovakia Cup, Babetta Cup a taktiež atraktívne preteky sajdkár. Najväčšími osobnosťami spomedzi súťažiacich sú českí pretekári Marek Červený a Petr Najman, ktorí patria do absolútnej špičky medzinárodného šampionátu IRRC na prírodných okruhoch.

Obaja sa predstavia v triedach Supersport a Supertwin. Ich konkurentom v triede Supersport bude popredný nemecký jazdec Wolfgang Schuster, ktorý len nedávno zvíťazil na pretekoch v Kopčanoch.

Na mieste sa ale predstaví aj kompletná domáca špička, bratia Hanzalíkovci, Tomáš Svitok, Ľudovít Krušina, Boris Korčák a mnohí ďalší. Tí všetci robia slovenským fanúšikom radosť aj v zahraničí a v rovnakom svetle sa budú chcieť predstaviť aj domácemu publiku na letisku v Dolnom Hričove.

Piatok je vyhradený voľným tréningom a prvej kvalifikácii, v sobotu doobeda prebehne druhá kvalifikácia a následne si diváci si budú môcť užiť prvé preteky všetkých tried, ktoré odštartujú o 12. hodine. Nedeľné preteky začnú od 9:45 a cez obednú prestávku budú vyžrebovaní výhercovia tomboly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: roadracing.sk, Foto: zilina.sp21.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies