Ohromujúce výkony na kvalifikácii Red Bull King of the Air v kitesurfingu – Nenechajte si ujsť! +VIDEO

NETKY.SK • 22 Október 2024, 12:33 • 4 min
Ohromujúce výkony na kvalifikácii Red Bull King of the Air v kitesurfingu – Nenechajte si ujsť! +VIDEO

Najlepší svetoví kiteboardisti sa schádzajú na Kite Beach v Južnej Afrike. Za posledných 12 rokov sa Red Bull King of the Air stal najprestížnejším podujatím v big air kiteboardingu

slovakia

left justify in out

Tento rok sa koná už 12. ročník Red Bull King of the Air v Kapskom Meste v Južnej Afrike. Do tohto mesta zavíta 18 najlepších kiteboardistov sveta, ktorí budú súťažiť o najvyššie skoky a skvelé výsledky. Red Bull King of the Air je najprestížnejšia svetová súťaž v kiteboardingu Big Air, na ktorej sa zúčastňujú pozvaní jazdci z celého sveta. Jazdci sú hodnotení na základe výšky skokov, rôznorodosti trikov a jazdeckého štýlu

Podujatie sa prvýkrát konalo na Havaji začiatkom 2000-tych rokov, a v roku 2013 sa presunulo do Kapského Mesta. Stalo sa najväčšou hnacou silou pokroku v športe Big Air kiteboardingu, pričom jazdci posúvali hranice výšky, rozmanitosti, precíznosti a obtiažnosti trikov v snahe získať titul. Pozrite sa, čo sa stalo na minulých podujatiach.

V Dunkirku na severe Francúzska sa stretne 18 medzinárodných kitesurferov, ktorí boli vybraní na základe videokonkurzu, a budú tu súťažiť počas jedného alebo dvoch dní v období od 7. do 27. októbra (v závislosti od počasia).

Ich cieľom je zabezpečiť si jediné francúzske kvalifikačné miesto na veľké finále v Kapskom Meste v Južnej Afrike, ktoré sa uskutoční koncom novembra 2024. Je to jedinečná príležitosť súťažiť s najlepšími. Celkovo ide o 12 jazdcov z celosvetovej videosúťaže, víťazov troch kvalifikačných etáp a troch finalistov z Red Bull King of the Air 2023.



Tento rok sa Red Bull King of the Air kvalifikuje na troch miestach pred veľkým finále v Kapskom Meste. Prvým kvalifikačným miestom je Cold Hawaii v Dánsku, kde sa k minuloročnému striebornému, Lorenzovi Casatimu pripojil jeho kolega z Harlemu Clément Huot. Vďaka otvorenému veternému oknu sa v rybárskej dedine Nørre Vorupør odohrala neuveriteľná big-air akcia.  Posledná kvalifikácia sa uskutoční vo francúzskom Dunkerque pred finálovým súbojom v materskom meste.

Pláž Kite Beach v Table View je známa ako kapetonská Mekka kite surfingu. Je ideálne umiestnená, aby jazdci mohli naplno využiť prevládajúci letný juhovýchodný vietor (familiárne nazývaný Cape Doctor) a západné vlny, ktoré vytvárajú rampy pre odrazy kiterov.

Pozrite si video z finále v poslednej destinácii v dánskom Cold Hawaii, kde si víťazstvo odniesol Talian a jedna z najväčších hviezd kitesurfingu, Lorenzo Casati.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Red Bull, Foto: Red Bull
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies