Opozícia robí v Bruseli politiku proti Slovensku. Gašpar vysvetlil dôvod zvolania mimoriadnej schôdze + VIDEO

NETKY.SK • 16 Júl 2024, 15:24 • 2 min
Opozícia robí v Bruseli politiku proti Slovensku. Gašpar vysvetlil dôvod zvolania mimoriadnej schôdze + VIDEO

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentu Tibor Gašpar nesúhlasí s tvrdeniami, že vláda Roberta Fica (Smer-SD) v súvislosti s novelou Trestného zákona pochybila, alebo že by išlo o babráctvo. Mimoriadna parlamentná schôdza sa podľa neho zvolala z dôvodu, že opozícia robí v Bruseli politiku proti Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Podsúvajú informácie, ktoré sú skreslené, sú dezinformáciami, a vytvárajú obraz o Slovensku, ktorý nezodpovedá realite, a na základe čoho EK neustále prichádza s požiadavkami, ktoré buď už dávno máme riešené, alebo sú nad rámec toho, čo sa požaduje od iných členských krajín Európskej únie," uviedol Gašpar na utorkovej tlačovej besede.

Opozícia podľa neho podsúva skreslené informácie a dezinformácie, na základe ktorých Európska komisia prichádza s rôznymi požiadavkami, "ktoré buď máme dávno riešené aj v našom trestnom práve, alebo sú nad rámec toho, čo sa požaduje od iných členských krajín Únie".

Poslanec Richard Glück na tlačovej konferencii avizoval, že na septembrovú parlamentnú schôdzu by mohli zaradiť uznesenie, ktoré bude reagovať na rozhodnutie vlády odškodniť pozostalých po advokátovi Ľubomírovi Krivočenkovi, ktorý zomrel vo februári 2021 vo väzbe. Jeho úmrtiu predchádzalo rozšírenie nákazy ochorenia COVID-19 v Ústave na výkon väzby v Bratislave.

Predseda poslaneckého klubu Smer-SD Ján Richter zas hovoril o príprave zmien v rokovacom poriadku parlamentu. Hovoriť sa o tom malo aj na poslaneckom grémiu. "Som presvedčený, že do konca kalendárneho roka by sme mali prijať novelu rokovacieho poriadku," doplnil.

Poslanci v utorok na mimoriadnej schôdzi schválili novelu Trestného zákona, ktorá reaguje hlavne na pripomienky Európskej komisie. Legislatíva bola prerokovaná v skrátenom legislatívnom konaní. Zmeny sa dotýkajú najmä trestných činov poškodzujúcich finančné záujmy Únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Smer-SSD, Foto: FB/Tibor Gašpar
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies