Oslavy SNP zatienené krádežou: Súd nariadil väzbu pre muža, ktorý vykradol dom Vladimíra Strmeňa

NETKY.SK • 2 September 2024, 10:38 • 2 min
Oslavy SNP zatienené krádežou: Súd nariadil väzbu pre muža, ktorý vykradol dom Vladimíra Strmeňa

BANSKÁ BYSTRICA - Z domu veterána odcudzil rôzne predmety, vrátane prsteňa, hodnotných Strmeňových medailí a finančnej hotovosti vo výške 200 eur.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý vykradol dom 96-ročného účastníka Slovenského národného povstania (SNP) Vladimíra Strmeňa, bude stíhaný väzobne. O tom rozhodol Okresný súd v Banskej Bystrici v nedeľu popoludní.

"Návrh na vzatie do väzby obvineného 30-ročného muža podala prokurátorka Okresnej prokuratúry Banská Bystrica z dôvodu obavy z možného pokračovania v trestnej činnosti," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Obvinený je stíhaný pre prečiny krádeže a porušovania domovej slobody. Dom Vladimíra Strmeňa, jedného z posledných žijúcich priamych účastníkov Povstania, bol vykradnutý vo štvrtok 29. augusta, počas osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici.

"Polícia páchateľa zadržala nasledujúci deň a muž sa ku skutku priznal," informovala polícia.

Z domu veterána odcudzil rôzne predmety, vrátane prsteňa, hodnotných Strmeňových medailí a finančnej hotovosti vo výške 200 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Okresný súd v Banskej Bystrici, KR PZ v Banskej Bystrici, Foto: kryptokava.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies