BRATISLAVA - Úžasná kombinácia chutí v jednoduchom dezerte, ktorý si vás zaručene získa.
Suroviny:
Korpus: 200 g maslové sušienky, 1 balíček vanilkový cukor, 30 g maslo
Krém: 4 ks vaječný žĺtok, 1 PL limetková kôra (čerstvá), 1 konzerva kondenzované mlieko (salko), 120 ml, limetková šťava podľa chuti čerstvá mäta
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pripravíme si obdĺžnikovú alebo okrúhlu formu na tartu (priemer 20 cm).
Korpus:
Maslové sušienky podrvíme alebo rozmixujeme. Maslo roztopíme, necháme mierne vychladnúť a spolu s vanilkovým cukrom pridáme ku sušienkam. Všetko spolu dobre premiešame.
Maslovo-sušienkovú zmes natlačíme na dno a boky tartovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 8 až 10 minút.
Krém: V miske si vymiešame vaječné žĺtky s limetkovou kôrou a posekanou čerstvou mätou. Pridáme kondenzované mlieko a premiešame. Nakoniec do krému zamiešame limetkovú šťavu. Pripravený krém vylejeme na upečený korpus a pečieme v rúre 15 minút. Upečenú tartu necháme vychladnúť a následne dáme odležať do chladničky na niekoĺko hodín (ideálne na noc). Tartu ozdobíme limetkou a čerstvou mätou (prípadne mätovým cukrom) a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies