Palestínski ozbrojenci zabili na Západnom brehu 3 izraelských policajtov

NETKY.SK • 2 September 2024, 15:15 • 2 min
Palestínski ozbrojenci zabili na Západnom brehu 3 izraelských policajtov

JERUZALEM - Podľa izraelských úradov boli v nedeľu zabití traja izraelskí policajti, jedna žena a dvaja muži, po tom, čo palestínski ozbrojenci spustili paľbu na izraelské kontrolné stanovište na okupovanom Západnom brehu Jordánu.

slovakia

left justify in out

Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla, že ozbrojenci prišli autom neďaleko kontrolného stanovišťa Tarqumiyah na juhu Západného brehu. Strieľali na policajné vozidlo predtým, ako opustili svoje auto a z miesta činu ušli.

Izraelská záchranná služba Magen David Adom potvrdila, že pri streľbe zahynuli traja policajti. Izraelské sily začali po útočníkoch pátrať.

K incidentu došlo počas prebiehajúcich rozsiahlych razií izraelskej armády na severnom Západnom brehu Jordánu. Armáda uviedla, že tieto razie sa začali v snahe zatknúť hľadané osoby a zabrániť budúcim útokom proti Izraelu.

Od vypuknutia vojny medzi Izraelom a Hamasom v Pásme Gazy 7. októbra 2023 sa napätie na Západnom brehu vystupňovalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Mamoun Wazwaz
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies