Pellegrini: Chcem, aby deti našli balans medzi technológiami a skutočným životom + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 2 September 2024, 11:48 • 2 min
Pellegrini: Chcem, aby deti našli balans medzi technológiami a skutočným životom + VIDEO + FOTO

BANSKÁ BYSTRICA - Školu otvoril okrem prezidenta aj primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, ktorý ocenil vynikajúce výsledky školy.

slovakia

left justify in out

Prezident SR Peter Pellegrini otvoril nový školský rok v pondelok na Základnej škole (ZŠ) Slobodného slovenského vysielača v Banskej Bystrici, ktorú navštevoval aj v minulosti.

"Bolo to pre mňa aj veľmi dojemné, pretože som absolvent tejto školy. Som nesmierne rád, že som dnes mohol otvoriť školský rok práve na škole Slobodného slovenského vysielača akurát v roku, kedy si pripomíname 80. výročie Slovenského národného povstania," povedal Pellegrini.

Prezident zdôraznil, že pri návšteve školy si uvedomil veľký generačný rozdiel.

"Súčasní žiaci sú každý deň obklopení modernými technológiami. Zaprial som deťom, aby našli správny balans medzi technológiami a skutočným životom, aby sa nezabúdali hýbať a uprednostňovali vždy živých priateľov pred tými virtuálnymi. Aby sa vyvarovali na sociálnych sieťach rôznym hoaxom a nepravdivým informáciám," uviedol Pellegrini.

Prezident zaželal slovenskému školstvu úspešný školský rok a pripomenul, že školstvo prechádza veľkou transformáciou. "Ďalšie stovky škôl prechádzajú na nový spôsob výučby," povedal Pellegrini a upozornil na nedostatok kvalifikovaných učiteľov.

"Tak ako v zdravotníctve je nedostatok lekárov a zdravotných sestier, Slovensko čelí už aj nedostatku kvalitných pedagógov," dodal.

Školu otvoril okrem prezidenta aj primátor Banskej Bystrice Ján Nosko, ktorý ocenil vynikajúce výsledky školy.

"Chcem vám zaželať, aby sa vám tento rok darilo tak, ako v predchádzajúcom období. Aby sa vám podarilo vytvoriť dobrý vzťah a trojuholník medzi žiakom, rodičom a pedagógom," uviedol Nosko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies