Pellegrini prijme demisiu Dolinkovej a vymenuje Kamila Šaška za nového ministra zdravotníctva

NETKY.SK • 10 Október 2024, 08:09 • 2 min
Pellegrini prijme demisiu Dolinkovej a vymenuje Kamila Šaška za nového ministra zdravotníctva

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini vo štvrtok prijme demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej. Jej nástupcom sa stane Kamil Šaško, ktorého nomináciu oznámil predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Šaško prichádza s bohatými skúsenosťami z Ministerstva hospodárstva SR.

slovakia

left justify in out

Prezident SR Peter Pellegrini prijme vo štvrtok popoludní demisiu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej a zároveň vymenuje Kamila Šaška do funkcie nového ministra zdravotníctva. Túto informáciu zverejnila prezidentská kancelária na základe programu prezidenta.

Nomináciu Kamila Šaška oznámil už v stredu predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok. Šaško doteraz pôsobil ako štátny tajomník na Ministerstve hospodárstva SR, avšak vláda ho v stredu z tejto pozície odvolala.

Šutaj Eštok uviedol, že Šaško do novej funkcie prinesie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností, ktoré sú nevyhnutné pre efektívne riadenie rezortu zdravotníctva.

Predseda vlády SR Robert Fico po konzultáciách s predsedom Hlasu-SD podal prezidentovi návrh na vymenovanie Kamila Šaška za nového člena vlády. Demisiu Zuzany Dolinkovej doručila odchádzajúca ministerka prezidentovi už v utorok, pričom hlava štátu avizovala, že ju prijme, keď od predsedu vlády dostane návrh na jej nástupcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Kancelária prezidenta SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies