Pellegini vyzdvihol politický talent a diplomatickú stratégiu Štefánika

NETKY.SK • 22 Júl 2024, 08:34 • 2 min
Pellegini vyzdvihol politický talent a diplomatickú stratégiu Štefánika

BRATISLAVA - Milan Rastislav Štefánik sa narodil 21. júla 1880 v Košariskách.

slovakia

left justify in out

Milan Rastislav Štefánik bol jednou z najvýznamnejších osobností slovenských dejín. Uviedol to prezident SR Peter Pellegrini pri príležitosti 144. výročia Štefánikovho narodenia. Poukázal na jeho prínos pri vzniku Československej republiky.

"Svojím politickým talentom, diplomatickou stratégiou a schopnosťou reagovať na zmenenú mocenskú situáciu po prvej svetovej vojne využil podmienky na vznik Československej republiky. Svojím úsilím vytvoril základ pre národno-emancipačný proces, ktorý vyústil do vzniku samostatnej Slovenskej republiky," pripomenula hlava štátu na sociálnej sieti.

Milan Rastislav Štefánik sa narodil 21. júla 1880 v Košariskách. Zahynul 4. mája 1919 pri leteckej nehode. Lietadlo prvého a zároveň posledného československého ministra vojny sa zrútilo neďaleko Ivanky pri Dunaji. Pri havárii dvojplošníka Caproni Ca.33 zahynula aj celá posádka lietadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies