Peter Pellegrini: Vojnové besnenie sa nesmie opakovať

NETKY.SK • 29 Júl 2024, 13:02 • 2 min
Peter Pellegrini: Vojnové besnenie sa nesmie opakovať

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini to uviedol pri príležitosti nedeľňajšieho výročia začiatku prvej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Vojnové besnenie sa nesmie opakovať. Volá po tom prezident SR Peter Pellegrini. Uviedol to pri príležitosti nedeľňajšieho výročia začiatku prvej svetovej vojny.

"Nikdy nesmieme dovoliť, aby sa vojnové besnenie opakovalo. O to viac, keď sa dnes vo svete a v Európe rinčí so zbraňami, má zmysel podporovať mierové diplomatické úsilia, ktoré vedú k upokojeniu situácie a zastaveniu vraždenia na oboch stranách," poznamenal na sociálnej sieti.

Prvá svetová vojna vypukla 28. júla 1914. Začala sa, keď vypovedalo Rakúsko-Uhorsko vojnu Srbsku. Trvala viac ako štyri roky a vyžiadala si životy asi desať miliónov vojakov. Milióny ďalších mali trvalé fyzické či psychické následky. Zasiahla aj Slovensko, frontová línia v Karpatoch sa tiahla od Bardejova po Sninu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies