Peter Žiga sa zúčastní na zasadnutí Medziparlamentnej únii vo Švajčiarsku, zameria sa na inovatívne riešenia pre udržateľnú budúcnosť

NETKY.SK • 14 Október 2024, 11:21 • 2 min
Peter Žiga sa zúčastní na zasadnutí Medziparlamentnej únii vo Švajčiarsku, zameria sa na inovatívne riešenia pre udržateľnú budúcnosť

BRATISLAVA - Podpredseda Národnej rady SR Peter Žiga absolvuje od 14. do 16. októbra pracovnú návštevu vo Švajčiarsku, kde sa zúčastní 149. zasadnutia Medziparlamentnej únie v Ženeve. Hlavnou témou zasadnutia je využitie vedy, technológií a inovácií pre mierovú a udržateľnú budúcnosť. Počas pobytu navštívi aj Európsku organizáciu pre jadrový výskum (CERN) a stretne sa s výkonnou tajomníčkou Európskej hospodárskej komisie OSN.

slovakia

left justify in out

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Peter Žiga, poverený jej riadením, sa od pondelka do stredy (16. 10.) zúčastní pracovnej návštevy vo Švajčiarsku. Cieľom jeho cesty je účasť na 149. zasadnutí Medziparlamentnej únie (IPU), ktoré sa koná v Ženeve.

Hlavnou témou tohto zasadnutia je využitie vedy, technológií a inovácií na dosiahnutie mierovej a udržateľnej budúcnosti.

Okrem účasti na zasadnutí sa Žiga chystá na prehliadku Európskej organizácie pre jadrový výskum (CERN), kde sa zoznámi s významnými projektmi v oblasti jadrového výskumu a technológie.

V rámci svojho programu sa stretne aj s výkonnou tajomníčkou Európskej hospodárskej komisie OSN, Tatianou Molceanovou, čím sa posilní medzinárodná spolupráca v oblasti hospodárstva a technológie.

Tieto stretnutia sú dôležitým krokom k posilneniu pozície Slovenska v oblasti inovácií a technológií na medzinárodnej scéne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NR SR, Foto: sp21.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies