Podľa zdrojov bolo 7 Palestínčanov zabitých pri izraelských náletoch na Západnom brehu Jordánu

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 18:41 • 2 min
Podľa zdrojov bolo 7 Palestínčanov zabitých pri izraelských náletoch na Západnom brehu Jordánu

RAMALLÁH - Izraelská armáda a polícia v utorok pripravili o život siedmych Palestínčanov pri dvoch stretoch na Západnom brehu Jordánu, uviedli palestínske zdroje.

slovakia

left justify in out

Štyria muži vrátane palestínskych militantov napojených na Hamas a hnutie Fatah boli zabití pri útoku izraelského bezpilotného lietadla v tábore Tulkarm na severnom Západnom brehu Jordánu, informovali palestínske bezpečnostné zdroje pre agentúru Xinhua.

Zdroje obvinili izraelskú armádu zo zabavenia tiel a zakázali palestínskym zdravotníkom ich odniesť a zranených do nemocníc.

Medzitým, podľa palestínskej spoločnosti Červeného polmesiaca, nemocnica v Tulkarme prijala telo Palestínčana zabitého izraelskou streľbou a najmenej troch zranených. 

Izraelské obranné sily vo vyhlásení uviedli, že armáda a polícia prepadli oblasť Tulkarm cez noc v rámci „protiteroristickej operácie“, pričom si vymieňali paľbu" s ozbrojenými palestínskymi militantmi a demontovali „množstvo výbušnín“, ktoré boli nastražené pod cestami.

Vo vyhlásení sa uvádza, že Ašraf Nafa, vedúci pobočky Hamasu v Tulkarme, bol zabitý pri nálete za zosnovanie a vykonanie niekoľkých útokov proti izraelským vojakom na Západnom brehu Jordánu, ako aj za nábor nových agentov do frakcie.

Izraelské štátne správy Kan TV uviedli, že počas náletu izraelská armáda zaútočila na skupinu ozbrojených mužov pomocou dronov. V samostatnom strete boli dvaja mladí muži zabití streľbou izraelskej armády v meste Sa'ir na juhu Predjordánska, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva v tlačovom vyhlásení.

Západný breh Jordánu bol od začiatku vojny v pásme Gazy 7. októbra svedkom eskalujúceho napätia a ozbrojených konfrontácií v rôznych mestách, dedinách a táboroch, ktoré si podľa palestínskych zdrojov vyžiadali zabitie viac ako 500 Palestínčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Ayman Nobani
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies