Pôdohospodárska platobná agentúra obhájila antikorupčný certifikát

NETKY.SK • 3 Október 2024, 12:07 • 2 min
Pôdohospodárska platobná agentúra obhájila antikorupčný certifikát

BRATISLAVA - Obhájením certifikátu sa PPA zaväzuje zabezpečovať technické, finančné a personálne zdroje potrebné na efektívne fungovanie Systému manažérstva proti korupcii. PPA po roku obhájila certifikát ISO 37001:2016 - antikorupčný manažérsky systém, ktorý jej bol udelený audítorskou spoločnosťou QSCert spol. s r.o. dňa 19.10.2023.

slovakia

left justify in out

Pôdohospodárska platobná agentúra pokračuje v nastavenom antikorupčnom systéme. PPA po roku obhájila medzinárodný certifikát ISO 37001.

"Obhájenie certifikátu je pre nás záväzkom aj pre ďalšie obdobia. Nové vedenie PPA sa hlási k boju proti korupcii a k Protikorupčnej politike platobnej agentúry, ktorá pomáha efektívne identifikovať rizikové procesy, znižovať a riadiť korupčné riziká, dosahovať nastavené protikorupčné ciele a vytvára podmienky pre trvalé zlepšenie protikorupčných opatrení," zhrnul generálny riaditeľ PPA Marek Čepko.

Obhájením certifikátu sa PPA zaväzuje zabezpečovať technické, finančné a personálne zdroje potrebné na efektívne fungovanie Systému manažérstva proti korupcii. PPA po roku obhájila certifikát ISO 37001:2016  - antikorupčný manažérsky systém, ktorý jej bol udelený audítorskou spoločnosťou QSCert spol. s r.o. dňa 19.10.2023.

Pokračovanie v nastavenom antikorupčnom systéme má priaznivý vplyv na vnímanie protikorupčných opatrení zavedených v podmienkach platobnej agentúry.

Začiatkom septembra prebehol v platobnej agentúre 1. kontrolný certifikačný audit, ktorý potvrdil, že implementovaný systém manažérstva proti korupcii podľa normy ISO 37001:2016 bol zavedený, používa sa, že ide o spoľahlivý a dôveryhodný systém, ktorým platobná agentúra dáva jasný odkaz farmárom, obchodným partnerom a verejnosti, že zavedené procesy sú transparentné a agentúra presadzuje nulovú toleranciu voči korupcii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: PPA, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies