Banská Štiavnica: Podujatie Nezabudnuté remeslá privíta desiatky remeselníkov. Vystúpia aj folklórne súbory

NETKY.SK • 3 August 2024, 07:03 • 2 min
Banská Štiavnica: Podujatie Nezabudnuté remeslá privíta desiatky remeselníkov. Vystúpia aj folklórne súbory

BANSKÁ ŠTIAVNICA - O hudobný a tanečný program sa postarajú Folklórny súbor (FS) Marína zo Zvolena, FS Haviar z Rožňavy a Ľudová hudba Pokošovci.

slovakia

left justify in out

Do Banskej Štiavnice zavítajú v sobotu desiatky remeselníkov a výrobcov ľudovoumeleckých výrobkov počas podujatia Nezabudnuté remeslá. "V poradí 24. ročník podujatia prinesie nielen odkaz na minulosť, ale aj mnoho ukážok toho, akým spôsobom sa súčasní výrobcovia inšpirujú vo svojej tvorbe ľudovými tradíciami," informoval Rastislav Marko z banskoštiavnického mestského úradu.

Hlavnú tému tohto ročníka predstavuje slogan "Na vlákne", väčší priestor na prezentáciu svojej práce tak podľa jeho slov dostanú tí jarmočníci, ktorí sa venujú spracovaniu rôznych typov prírodných vlákien.

"O téme bude publiku rozprávať aj historik Daniel Harvan, s ktorým sa prítomní dozvedia o počiatkoch spracovania vlákna, neskoršom združovaní sa do cechov či lokálnej histórii priemyselnej výroby spojenej s pletením," dodal Marko.

O hudobný a tanečný program sa postarajú Folklórny súbor (FS) Marína zo Zvolena, FS Haviar z Rožňavy a Ľudová hudba Pokošovci. Pre deti sú pripravené tvorivé dielne, vystúpenia divadiel Jaja a Babadlo, podujatím bude sprevádzať obľúbený moderátor Erik Forgáč.

Nezabudnuté remeslá 2024 z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a Banskobystrický samosprávny kraj.

Pozvánka
Pozvánka
Zdroj: folklorfest.sk


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Banská Štiavnica, Foto: supervulkanstiavnica.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies