Policajti v Košickom kraji odhalili množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu, vrátane tínedžera a recidivistu s doživotným zákazom

NETKY.SK • 9 Október 2024, 16:28 • 2 min
Policajti v Košickom kraji odhalili množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu, vrátane tínedžera a recidivistu s doživotným zákazom

KOŠICE - V uplynulých dňoch policajti na cestách Košického kraja opäť odhalili vodičov pod vplyvom alkoholu. Medzi nimi bol aj 16-ročný tínedžer, ktorý jazdil bez vodičského oprávnenia, a vodič s doživotným zákazom šoférovania do roku 2117. Policajný zbor pokračuje v boji proti nedisciplinovaným vodičom a vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky na zodpovednosť.

slovakia

left justify in out

V uplynulých dňoch opäť zasiahli policajti na cestách Košického kraja a odhalili množstvo vodičov, ktorí za volantom nemali čo robiť. Znovu sa ukázalo, že alkohol za volantom je stále veľkým problémom.

Medzi odhalenými prípadmi sa našli aj tínedžeri jazdiaci bez vodičského oprávnenia a jeden neodpustiteľný vodič, ktorý sa dostal za volant aj napriek zákazom, ktoré mu platia až do roku 2117.

Podľa polície sa v 40. týždni podarilo odhaliť 17 vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Z tohto počtu 10 vodičov nafúkalo do 1 promile, zatiaľ čo 7 vodičov prekročilo túto hranicu a nadýchali viac ako 1 promile. Pozitívny test na drogy mala ďalšia trojica vodičov. Medzi odhalenými boli aj traja nemotoroví účastníci.

Jedným z najšokujúcejších prípadov je 16-ročný Jozef z trebišovského okresu, ktorý si sadol za volant Audi A4 a v nočných hodinách jazdil po Zemplíne. Policajti ho zastavili v obci Lastovce a jeho dychová skúška odhalila hodnotu 0,84 mg/l alkoholu, čo zodpovedá 1,75 promile.

Tínedžer, ktorý nemal vodičský preukaz, bol obmedzený na osobnej slobode a čelí obvineniu za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Podobný osud postihol aj 48-ročného Jána, ktorý jazdil štvorkolkou bez EČ a bez vodičského oprávnenia. Pri dychovej skúške mu namerali 0,91 mg/l, čo predstavuje 1,90 promile. Aj on skončil v policajnej cele.

Policajti taktiež zastavili 43-ročného vodiča, ktorý jazdil bez vodičáku, keďže mal zadržaný pre zákaz činnosti do marca 2025. Rovnako, 55-ročný muž z okresu Košice okolie jazdil so zákazom do apríla 2026, avšak jeho dychová skúška bola negatívna.

Ešte prekvapivejšie je zistenie o 62-ročnom Michalovčanovi, ktorý sa pokúsil ujsť policajnej hliadke, no aj tak bol zastavený a zistilo sa, že má vodičský preukaz zadržaný do augusta 2026.

Najväčšou "čerešničkou na torte" bol 47-ročný vodič z okresu Piešťany, ktorý šoféroval Audi A8. Pri dychovej skúške mu namerali 1,14 mg/l (2,38 promile) a šoféroval s platným zákazom až do roku 2117. Teraz čelí obvineniu za ohrozenie pod vplyvom návykových látok a marenie výkonu úradného rozhodnutia.

Polícia neustále pracuje na eliminácii nedisciplinovaných vodičov a v kontrolách nepoľaví. Kontroly sú zamerané na rýchlosť, alkohol, drogy a dodržiavanie povinností vodičov.

Apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby jazdili opatrne a zodpovedne, pretože bezpečnosť na cestách je prvoradá.

Alkohol a drogy za volant nepatria! Vodiči sú dôrazne varovaní, že jazda pod vplyvom alkoholu či drog ohrozuje nielen ich, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť a zodpovednosť. Polícia vyzýva vodičov, aby sa pred každou jazdou uistili, že sú "s čistou hlavou" a plne sústredení na vedenie vozidla. Život je cenný a stojí za to!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Košiciach, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies