Polícia ponúka odmenu 1 mil. dolárov za vyriešenie vraždy Mohammeda Keshtiara v Melbourne

NETKY.SK • 9 September 2024, 11:06 • 2 min
Polícia ponúka odmenu 1 mil. dolárov za vyriešenie vraždy Mohammeda Keshtiara v Melbourne

MELBOURNE - Zločinecké podsvetie bolo požiadané, aby vydalo osoby zodpovedné za nevyriešenú vraždu melbournského gangstra, pričom ponúkaná odmena vo výške 1 milión dolárov je označovaná za šancu začať nový život.

slovakia

left justify in out

Mohameda Keshtiara zastrelil strelec z auta 4. augusta 2023 v uličke pri obľúbenej štvrti Chapel Street v South Yarra. Na ulici Almeida Crescent sa ku Keshtiarovi a jeho spoločníkovi priblížilo ukradnuté šedé Prado a jeden zo spolujazdcov vystrelil niekoľko rán ich smerom. Z auta potom vystúpila osoba v tmavom oblečení a vystrelila na Keshtiara, ktorý ležal bezvládne na zemi, ďalšie náboje.

Strelec rýchlo ušiel v aute, ktoré sa neskôr našlo horiace v Endeavour Hills. Okoloidúci sa pokúsili Keshtiarovi pomôcť, ale zomrel v nemocnici, zatiaľ čo jeho spoločník nebol zranený.

Detektív inšpektor Dean Thomas z oddelenia vrážd polície štátu Victoria to označil za "úmyselnú, plánovanú a organizovanú vraždu" a znepokojujúci prejav verejného násilia.

Detektív inšpektor Dean Thomas uviedol, že Keshtiar bol napojený na viaceré zločinecké motorkárske gangy a spojený so skupinami organizovaného zločinu zo Stredného východu, pričom detektívi si nechávajú otvorenú otázku, či vražda súvisí s prebiehajúcou vojnou podsvetia o zisky z nelegálneho tabaku.

"Vieme, že naša obeť má väzby na viaceré skupiny organizovaného zločinu, čo skomplikovalo vyšetrovanie a samozrejme nám sťažuje pochopenie skutočného motívu Mohammedovej streľby," povedal Thomas v pondelok.

Polícia sa podľa neho domnieva, že o vražde vedelo viacero ľudí ešte predtým, ako k nej došlo, a požiadala ich, aby sa prihlásili, pričom uznala, že niektorí ľudia môžu mať pochybnosti o tom, že ponúkli odmenu niekomu s "významnou kriminálnou minulosťou""Nikto si nezaslúži byť zabitý spôsobom, akým bol zabitý tento človek, má rodinu," povedal Thomas.

"Má blízkych, ktorí si zaslúžia vedieť, čo sa presne stalo. 1 milión dolárov sú legitímne peniaze, ktoré si môžu vziať so sebou a vytvoriť si nový život, myslím si, že je to dostatočné a podstatné," dodal Thomas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Guardian, Foto: Victoria Police
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies