Polícia v Bratislave varuje: Nárast krádeží vlámaním do bytov, obyvateľov vyzývajú na opatrnosť

NETKY.SK • 11 Október 2024, 15:24 • 2 min
Polícia v Bratislave varuje: Nárast krádeží vlámaním do bytov, obyvateľov vyzývajú na opatrnosť

BRATISLAVA - V Bratislave sa v mesiacoch september a október 2024 zaznamenal nárast krádeží vlámaním do bytov, pričom páchatelia používali sofistikované metódy na prekonanie bezpečnostných zámkov. Polícia vyzýva občanov na zvýšenú opatrnosť a odporúča nevpúšťať neznáme osoby do bytových domov. V prípade podozrenia na manipuláciu s bezpečnostnými systémami by mali okamžite kontaktovať políciu.

slovakia

left justify in out

Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave zaznamenali v mesiacoch september a október 2024 nárast krádeží vlámaním do bytov. Doterajšie informácie naznačujú, že neznámi páchatelia používali sofistikované metódy na prekonanie bezpečnostných zámkov s plochým kľúčom.

V niektorých prípadoch bola na vstupných vchodoch do bytových domov, kde došlo k vlámaniu, znefunkčnená ochrana pomocou magnetov zabraňujúcich neoprávnenému vniknutiu, čo naznačuje, že páchatelia boli dobre informovaní o zabezpečovacích systémoch.

Medzi lokalitami, kde došlo k týmto krádežiam, sú viaceré ulice v mestskej časti Petržalka, konkrétne Ľubovnianska, Jasovská, Ševčenkova a Turnianska ulica. V súvislosti s nárastom počtu vlámaní vyzýva polícia občanov k zvýšenej opatrnosti.

Odporúčajú, aby neznáme osoby nevpúšťali do vnútorných priestorov bytových domov a aby si obyvatelia dôkladne skontrolovali vstupné dvere. V prípade podozrenia na prelepené magnety by mali okamžite kontaktovať políciu na čísle 158.

Polícia tiež žiada občanov, aby si všímali neznáme osoby pohybujúce sa v spoločných priestoroch bytových domov. Pri plánovaní dlhšej neprítomnosti by mali obyvatelia zabezpečiť svoje cennosti, ako sú šperky a hodinky, aby sa predišlo ich odcudzeniu.

V súvislosti s týmito krádežami polícia pátra aj po totožnosti osôb, ktoré by mohli poskytnúť užitočné informácie k objasneniu prípadu. Občania môžu akékoľvek informácie nahlásiť na bezplatné číslo 158, osobne na policajnom oddelení, alebo prostredníctvom súkromnej správy na Facebooku Policie SR Bratislavský kraj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Bratislave, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies