Poľsko: Tragický pohľad na mesto! Ako ho zničila voda? + VIDEÁ

NETKY.SK • 16 September 2024, 11:58 • 2 min
Poľsko: Tragický pohľad na mesto! Ako ho zničila voda? + VIDEÁ

KLADSKO - Prognózy ale sľubujú už len postupný pokles, čo však niekoľko dní ešte potrvá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Ústavu meteorológie a vodného hospodárstva bola hladina na Nysa Kłodzka v tomto meste až 798 centimetrov, čo je viac ako 550 centimetrov nad úrovňou poplachu a takmer o 150 centimetrov viac ako rekord z roku 1997.

Pár minút po 6. hodine sa reportér TVN24 Paweł Olkowski so svojím kameramanom prechádzal po uliciach Kladska. Mesto vyzeralo opustene. Nastala takmer úplná tma, keďže vypadla elektrina a tým pádom nesvietilo ani verejné osvetlenie.

V jednom z obchodov bolo rozbité veľké okno a voda prenikla dovnútra. Ulice sú celé pokryté bahnom, ktorým sa dá prejsť len s veľkou námahou.

Na uliciach vidieť vrecia s pieskom, ktoré mali chrániť budovy pred povodňami, ležia tam aj rôzne časti bytového zariadenia domov, obchodov či reštaurácií, do ktorých vnikla búrlivá voda z rieky.

V meste sa nachádza minimum obyvateľov, z ohrozených oblastí boli ľudia evkauovaní ešte pred príchodom povodňovej vlny.

V najnovšej správe IMWM uviedla, že situácia sa upokojila. Prognostici ráno pozorovali, že hladina vody klesá a dosiahla "len" 634 centimetrov, stále sa však pohybuje v najvyššom povodňovom stupni. Prognózy ale sľubujú už len postupný pokles, čo však niekoľko dní ešte potrvá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: iMeteo, Ústav meteorológie a vodného hospodárstva, Foto: FB/Paweł Rajski
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies