Taraba: Slovensko situáciu zvláda. Bude sa riešiť odškodnenie po povodniach

NETKY.SK • 16 September 2024, 13:14 • 2 min
Taraba: Slovensko situáciu zvláda. Bude sa riešiť odškodnenie po povodniach

BRATISLAVA - Taraba vyzdvihol včasné zavedenie preventívnych opatrení. Podľa jeho slov Slovensko situáciu aktuálne zvláda.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na pondelkovom zasadnutí vládneho kabinetu sa bude rokovať aj o možnostiach odškodnenia po povodniach. Avizoval to šéf envirorezortu Tomáš Taraba. Poukázal na to, že Slovensko situáciu aktuálne zvláda. Vyzdvihol pritom včasné zavedenie preventívnych opatrení.

"Slovensko vďaka včasným preventívnym opatreniam zvládam situáciu zatiaľ na pomery výborne, napriek enormným úhrnným zrážkam. V okolitých štátoch vidíme obrovské materiálne škody a aj tragické udalosti. Rozhodujúce budú teraz nasledujúce dva dni," uviedol na sociálnej sieti.

Taraba tiež zopakoval, že voda na Slovensku bude kulminovať od pondelka 18.00 h do utorka rána. Aktuálne podľa jeho slov zaznamenali priesaky na viacerých miestach. "Zatiaľ kolaps hrádze ani na Morave, ani v iných úsekoch nehrozí," doplnil. Dodal práce na hradení úseku Dunaja sa podarilo včas uskutočniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS, Foto: FB/Visit Bratislava
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies