POMÁHALI MU HORSKÍ ZÁCHRANÁRI: Holanďan nezvládol túru na Východnú Vysokú

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 11:23 • 2 min
POMÁHALI MU HORSKÍ ZÁCHRANÁRI: Holanďan nezvládol túru na Východnú Vysokú

VYSKOKÉ TATRY - Horská záchranná služba (HZS) uviedla, že 25-ročný turista bol bez zranení, avšak na vysokohorskú turistiku šiel nedostatočne vybavený.

slovakia

left justify in out

Holandský turista nezvládol výstup na Východnú Vysokú vo Vysokých Tatrách, pomáhať mu museli horskí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) na webovej stránke informovala, že o pomoc ich požiadala skupinka turistov ešte vo štvrtok popoludní priamo z vrcholu štítu.

HZS uviedla, že 25-ročný turista bol bez zranení, avšak na vysokohorskú turistiku šiel nedostatočne vybavený. "Zároveň bol paralyzovaný strachom a dlhší čas tiež neužil svoje lieky. Navyše sa mu vybil mobilný telefón," priblížila HZS.

Pre neletové podmienky smerovali na miesto záchranári z Oblastného strediska HZS Vysoké Tatry pozemne. Po príchode turistu zateplili, poskytli mu neodkladnú zdravotnú starostlivosť a transportovali ho k Sliezskemu domu.

Odtiaľ bol terénnym vozidlom HZS prevezený do Tatranskej Polianky, kde ho odovzdali do starostlivosti privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Horská záchranná služba, Foto: hzs.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies