Portugalsko zvíťazilo nad Škótskom, Ronaldo zariadil tri body

NETKY.SK • 9 September 2024, 08:45 • 2 min
Portugalsko zvíťazilo nad Škótskom, Ronaldo zariadil tri body

BRATISLAVA - Futbalisti Švédska sú rovnako ako Slováci po dvoch zápasoch v 1. skupine C-divízie Ligy národov bez straty bodu. V nedeľu si poradili doma s Estónskom hladko 3:0. Obhajcovia prvenstva a úradujúci majstri Európy Španieli zvíťazili vo Švajčiarsku 4:1 v 4. skupine A-divízie. O triumfe Portugalcov nad Škótmi 2:1 v 1. skupine A-divízie rozhodol Cristiano Ronaldo.

slovakia

left justify in out

Najbližší súperi Slovákov urobili rozhodujúci krok k triumfu v záverečnej pätnásťminútovke prvého polčasu, v ktorej zaznamenali všetky tri góly. Dvakrát sa v drese Švédska presadil útočník Sportingu Lisabon Viktor Gyökeres, tretí gól pridal spoluhráč brankára Martina Dúbravku z Newcastlu Alexander Isak.

Španieli mali v Ženeve výborný vstup do stretnutia, keď sa v úvodnej štvrťhodine presadili Joselu i Fabian Ruiz. V 20. minúte však zatiahol za ručnú brzdu obranca Robin Le Normand a uvidel červenú kartu. Ešte do prestávky dokázal znížiť Mohamed Andouni a črtala sa dráma, no druhý polčas priniesol iný priebeh, ako si priali domáci fanúšikovia. V daždivom počasí dokázali skórovať z rýchleho protiútoku druhýkrát Ruiz a aj striedajúci Ferran Torres.

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (uprostred) sa raduje z gólu počas zápasu 2. kola 1. skupiny C-divízie Ligy národov vo futbale Portugalsko - Škótsko v Lisabone 8. septembra 2024.
Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo (uprostred) sa raduje z gólu počas zápasu 2. kola 1. skupiny C-divízie Ligy národov vo futbale Portugalsko - Škótsko v Lisabone 8. septembra 2024.
Zdroj: AP Photo / Armando Franca

Ronaldo sa vo štvrtok ako prvý hráč dostal na métu 900 gólov v kariére, keď skóroval proti Chorvátsku a v Lisabone si opäť zlepšil strelecký účet. Víťazný gól dal v 88. minúte, keď zblízka dorazil do siete center Nuna Mendesa. O víťazstve Chorvátov nad Poliakmi rozhodol veterán Luka Modrič, ktorý sa v 52. minúte postaral o jediný gól duelu.

Dáni sú naďalej stopercentní, v nedeľnom zápase 4. skupiny zdolali Srbsko 2:0. O góly domácich sa postarali stredopoliar Rennes Albert Grönbäk a útočník Lipska Yussuf Poulsen.

Bielorusi zvíťazili v 3. skupine C-divízie na pôde Luxemburska 1:0. V tabuľke majú na konte štyri body, Luxembursko je bez bodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: SITA / AP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies