Poslanci riešili novelu zákona o HaZZ aj voľbu predsedu parlamentného výboru

NETKY.SK • 25 September 2024, 08:15 • 2 min
Poslanci riešili novelu zákona o HaZZ aj voľbu predsedu parlamentného výboru

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR sa počas ôsmeho rokovacieho dňa 19. schôdze venovali novele zákona o Hasičskom a záchrannom zbore (HaZZ), ktorú predložil poslanec Samuel Migaľ. Návrh, ktorý je v druhom čítaní, sa zameriava na úpravu nárokov hasičov na rovnošaty a spresnenie služobného času.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky sa počas ôsmeho rokovacieho dňa 19. schôdze venovali niekoľkým dôležitým legislatívnym otázkam. Jednou z hlavných tém bola novela zákona o Hasičskom a záchrannom zbore (HaZZ), ktorú do parlamentu predložil poslanec Samuel Migaľ. Tento návrh sa momentálne nachádza v druhom čítaní a jeho cieľom je upraviť a zvýšiť nároky hasičov na rovnošaty.

Migaľ argumentuje, že hasičom by sa mali dorovnať podmienky s policajtmi, najmä v oblasti poskytovania rovnošiat. Zároveň spomenul, že inflácia a zvyšujúce sa ceny rovnošiat nútia k revízii doterajších nárokov. Okrem toho sa novela zameriava aj na spresnenie výpočtu priemerného týždenného služobného času nielen pre príslušníkov HaZZ, ale aj pre Horskú záchrannú službu.

Okrem novely zákona o HaZZ sa plénum Národnej rady zaoberalo aj návrhom na voľbu predsedu parlamentného výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj.

Rokovanie Národnej rady bude pokračovať v stredu 25. septembra, pričom sa očakáva, že poslanci budú diskutovať o návrhu na voľbu kandidátky na sudkyňu Ústavného súdu SR. Okrem toho by sa mali zaoberať aj návrhmi na voľbu člena Správnej rady Tlačovej agentúry SR a člena Správnej rady Ústavu pamäti národa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NR SR, Foto: FB/Hasičský a záchranný zbor
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies