Poslancov čaká posledná schôdza pred letnou prestávkou

NETKY.SK • 7 Jún 2024, 12:22 • 2 min
Poslancov čaká posledná schôdza pred letnou prestávkou

BRATISLAVA - Poslanci majú pred sebou vyše 120-bodový program. Rokovať majú aj o návrhu, ktorým sa má RTVS zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR).

slovakia

left justify in out

Poslanci majú na programe aj zákony, ktoré parlamentu vrátila prezidentka SR Zuzana Čaputová. Parlament má prebrať vetovaný zákon o múzeách a galériách, ako aj zákon o Fonde na podporu umenia.

Zákon o Slovenskej televízií sa nachádza v druhom čítaní. Riaditeľa by po novom volila deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi ministerstva kultúry.

Na programe bude aj novela o verejnom obstarávaní. Hranica podlimitnej zákazky sa má zvýšiť z doterajších 10 000 eur na 50 000 eur. V druhom čítaní je aj návrh novely zákona o regulácií v sieťových odvetviach.

Viacero bodov programu sa presunulo z predošlej schôdze. Poslanci by mali voliť aj dvoch kandidátov na sudcu Ústavného súdu SR a prebrať výročné správy viacerých štátnych organizácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: nrsr.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies