Poslanci SMER-SD sú presvedčení o nevine svojho predsedu

NETKY.SK • 6 December 2019, 06:20 • 2 min
Poslanci SMER-SD sú presvedčení o nevine svojho predsedu

BRATISLAVA - Poslanci za SMER-SD považujú obvinenie svojho straníckeho šéfa Roberta Fica za súčasť sústredeného útoku na Smer-SD, ako aj na jeho osobu. Na včerajšej tlačovej konferencii oznámili, že budú iniciovať zvolanie parlamentného brannobezpečnostného výboru.

slovakia

left justify in out

V rámci neho sa chcú poslanci vládneho SMER-SD pýtať na tieto okolnosti špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ako aj policajného prezidenta Milana Lučanského.

 

"Hovoríme jasné nie voči vzneseniu obvinenia voči Robertovi Ficovi," uviedol podpredseda Smeru-SD a poslanec Juraj Blanár. Poslanec Dušan Jarjabek si myslí, že obvinením Fica sa začalo šikanovanie Smeru-SD ako politickej strany a zastrašovanie voličov Smeru-SD. Fico na tlačovú konferenciu poslancov neprišiel, Blanár povedal, že "je pod jeho úroveň, aby takýmto spôsobom vôbec obhajoval sám seba".

 

img

 

Na rokovanie výboru si chcú poslanci pozvať všetkých zodpovedných. "Vyzývam dozorujúceho prokurátora, ktorý dal príkaz na vznesenie obvinenia voči Robertovi Ficovi, aby mal odvahu a prišiel vysvetliť svoj postup na výbor pre obranu a bezpečnosť, pevne verím, že príde aj špeciálny prokurátor, aj generálny prokurátor," uviedol poslanec Erik Tomáš (Smer-SD).

 

img

 

Podľa Blanára bol Fico prvý, ktorý zaviedol návštevu a uctenie si všetkých protifašistických bojovníkov, hlasoval za vyhlásenie výročia Slovenského národného povstania za štátny sviatok, bol predkladateľom zákona o pamätnom dni boja proti holokaustu.

 

img

 

Poslanecký klub Smeru-SD podľa svojich slov súhlasí s tým, čo povedal Fico. Podľa Tomáša komentoval Fico len rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, o ktorom povedal, že ho rešpektuje.

 

img

 

Vyšetrovateľ NAKA obvinil expremiéra z troch trestných činov. Fico sa mal podľa polície dopustiť hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies