Požiar budovy v Kuvajte: Najmenej 41 obetí, desiatky zranených. Je za tým chamtivosť vlastníka nehnuteľnosti? + VIDEÁ

NETKY.SK • 12 Jún 2024, 14:50 • 2 min
Požiar budovy v Kuvajte: Najmenej 41 obetí, desiatky zranených. Je za tým chamtivosť vlastníka nehnuteľnosti? + VIDEÁ

KUVAJT - Najmenej 41 ľudí zahynulo a desiatky ľudí utrpeli zranenia v stredu pri požiari budovy v meste Mangaf na juhu Kuvajtu. V budove pritom boli ubytovaní robotníci, informovali Reuters a AFP.

slovakia

left justify in out

Vyše 40 ľudí utrpelo pri požiari zranenia, uviedlo kuvajtské ministerstvo zdravotníctvo. Požiar bol záchranným zložkám nahlásený ráno okolo 6.00 h miestneho času.
 
"Budova, v ktorej požiar vypukol, bola používaná na ubytovanie robotníkov a bol ich tam veľký počet. Desiatky boli zachránené, no nanešťastie prišlo k mnohým úmrtiam v dôsledku nadýchania sa splodín z požiaru," oznámil miestny policajný predstaviteľ pre kuvajtskú štátnu televíziu.

Policajt dodal, že úrady pravidelne vystríhajú pred prekračovaním povoleného počtu ubytovaných robotníkov. Polícia nešpecifikovala, o aký typ ubytovania išlo a ani pôvod robotníkov.

Kuvajtský vicepremiér šejk Fahad Jusuf Saud Sabáh uviedol, že za tragédiu môže chamtivosť a porušovanie bezpečnostných opatrení. "Nanešťastie chamtivosť vlastníkov nehnuteľností je to, čo k tomuto vedie," uviedol šejk Fahad, ktorý zároveň riadi ministerstvo vnútra i obrany.

Šejk zároveň počas návštevy miesta požiaru oznámil, že vlastník budovy bol zadržaný a bude vyšetrovaný pre nedbanlivosť.
 
Podľa kuvajtských predstaviteľov sa požiar podarilo dostať pod kontrolu a prebieha vyšetrovanie jeho príčiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters / AFP / Free Press Journal, Foto: news365.co.za
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies