Požiar na krídle lietadla Ryanair počas pristávania v Taliansku: Cestujúcich museli evakuovať + VIDEO

NETKY.SK • 4 Október 2024, 13:17 • 2 min
Požiar na krídle lietadla Ryanair počas pristávania v Taliansku: Cestujúcich museli evakuovať + VIDEO

BARI - Lietadlo spoločnosti Ryanair, let FR8826, muselo byť evakuované po tom, čo na jeho krídle počas pristávania na letisku v Taliansku vypukol požiar. Všetkých 184 cestujúcich a členov posádky bolo bezpečne evakuovaných, pričom incident podnietil talianskych zákonodarcov žiadať prešetrenie bezpečnostných noriem leteckej spoločnosti. Incident bol len jedným z viacerých nedávnych problémov, ktoré zasiahli flotilu Ryanairu.

slovakia

left justify in out

Podľa správ boli cestujúci letu spoločnosti Ryanair rýchlo evakuovaní po tom, čo na jeho krídle počas pristávania na dráhe v Taliansku vypukol požiarLet FR 8826 bol pripravený na vzlet na letisku Aeroporti di Puglia, keď z jeho motora náhle vyšľahli plamene, informoval regionálny taliansky denník Corriere Lecce.

Incident sa stal dva dni po tom, čo prasknutie pneumatiky na inom lietadle Boeing tejto leteckej spoločnosti počas pristávania viedlo k dočasnému uzavretiu milánskeho letiska Bergamo.

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, ktorá prevádzkuje najväčšiu flotilu lietadiel v Európe, uviedla, že po štvrtkovom incidente bolo všetkých 184 cestujúcich a členov posádky bezpečne evakuovaných na pristávaciu dráhu. Lietadlo smerovalo do severotalianskeho mesta Turín.

"Let FR8826 z Brindisi do Turína (3. októbra) mal dnes ráno meškanie po tom, čo palubný personál spozoroval výpary na vonkajšej strane lietadla. Cestujúci boli bez incidentu vysadení a autobusom sa vrátili na terminál," uviedla letecká spoločnosť vo vyhlásení pre CNN.

Vo vyhlásení, ktoré letisko poskytlo talianskej tlači, sa uvádza: "Spoločnosť Aeroporti di Puglia oznamuje, že z dôvodu problému s odlietajúcim lietadlom bolo potrebné uzavrieť letisko Salento v Brindisi. Problém, ktorý sa vyskytol, keď už bolo lietadlo nastavené na vzlet, si vyžiadal evakuáciu cestujúcich cez núdzové šmykľavky. Všetky operácie sa uskutočnili s maximálnou bezpečnosťou pre cestujúcich a posádku."

 

Celý zoznam incidentov

Udalosti z tohto týždňa podnietili viacerých talianskych zákonodarcov, aby s odvolaním sa na viaceré predchádzajúce incidenty požiadali o prešetrenie bezpečnostných záznamov spoločnosti Ryanair.

Andrea Caroppo a Mauro D'Attis, poslanci dolnej komory talianskeho parlamentu za stranu Forza Italia, ktorá je členom talianskej vládnucej koalície, vyzvali na vypočutie Národného úradu pre civilné letectvo (ENAC) v Senáte.

"Dnes ráno sa na letisku v Brindisi stala nová nehoda, ďalšia, lietadla spoločnosti Ryanair," uviedli Caroppo (ktorý je podpredsedom dopravnej komisie dolnej komory talianskeho parlamentu), D'Attis a ďalší dvaja členovia strany vo vyhlásení.

"Požiadali sme preto o naliehavé vypočutie v dopravnej komisii pri komore vedúcich predstaviteľov ENAC so zameraním na bezpečnosť letov spoločnosti Ryanair, ktorá - treba pripomenúť - je vedúcim dopravcom v osobnej doprave v Taliansku," uvádza sa vo vyhlásení.

Vo vyhlásení sa uvádzajú ďalšie incidenty vrátane májového letu z talianskeho prístavu Bari do Londýna, ktorý sa musel otočiť kvôli technickým problémom, a ďalšieho májového letu zo severného mesta Bologna do Bruselu, ktorý musel núdzovo pristáť v Luxemburgu kvôli požiaru na palube.

"A to sú len niektoré z mnohých, príliš mnohých nehôd, ktoré sa v posledných mesiacoch stali spoločnosti Ryanair v Taliansku a Európe," dodáva sa vo vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, The Standard, Foto: airlive
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies