Predaj kníh a štedrý plat: Harrisová je milionárka, jej viceprezident je ale unikátne chudobný

NETKY.SK • 22 August 2024, 19:19 • 2 min
Predaj kníh a štedrý plat: Harrisová je milionárka, jej viceprezident je ale unikátne chudobný

WASHINGTON - Tohtoročné americké voľby budú už tradične súbojom boháčov - republikán Donald Trump je miliardár, Harrisová je síce chudobnejšia, ale stále to stačí na titul milionárky. Milióny roztáča aj Trumpov kandidát na viceprezidenta J. D. Vance. To nominant demokratov Tim Walz je na svoju pozíciu až mimoriadne chudobný, uviedol denník The New York Times.

slovakia

left justify in out

O srdcia chudobných aj hnuteľných voličov sa budú v novembrových voľbách v USA preťahovať dvaja boháči. Hoci Donald Trump v poslednej dobe veľa utrácal za súdne trovy, stále patrí medzi 800 najbohatších ľudí sveta. Disponuje majetkom o hodnote 4,4 miliárd dolárov. Trumpova rodina podniká primárne v realitách a médiách, vyplýva to z časopisu Forbes.

Ani Harrisová ale nie je žiadny žobrák, hoci sa s Trumpom na poli financií nemôže merať. Ako viceprezidentka dostáva podľa časopisu Time plat 218-tisíc dolárov ročne. Len o niečo menej si Harrisová zarábala ako prokurátorka v Kalifornii.

K tomu vlastní so svojím manželom Douglasom Emhoffom na západe USA dom v hodnote 4,4 milióna dolárov . Harrisová má tiež príjmy zo svojich kníh, celkový majetok demokratickej kandidátky na prezidentku sa tak odhaduje na osem miliónov dolárov.

Financie sú veľkým témou aj v súvislosti s kandidátmi na viceprezidenta. Trumpov kolega J. D. Vance je totiž aj dolárový multimilionár, ešte o niečo bohatší ako Harrisová. Aj on zbohatol na predaji kníh, okrem toho má ale milióny v najrôznejších investíciách.

Celkový majetok J. D. Vance sa odhaduje asi na desať miliónov dolárov. Podobne je na tom mimochodom prezident USA Joe Biden.

O to väčším úkazom je demokratický kandidát na prezidenta Tim Walz, píše The New York Times. Guvernér štátu Minnesota je totiž jedným z najchudobnejších ľudí v histórii, ktorí sa uchádzali o post viceprezidenta Spojených štátov.

Walz je vo financiách a investíciách veľmi konzervatívny. To znamená, že nemá žiadne akcie, dlhopisy a priamo dokonca nevlastní ani žiadnu nehnuteľnosť. Web Fortune upozornil, že majetok Walza má nižšiu hodnotu ako majetok priemerného Američana.

Web ABC News uviedol, že Walz si každý rok zarobí prakticky rovnako, a teda niečo okolo 130-tisíc dolárov. Poberá plat guvernéra, predtým pracoval ako učiteľ a slúžil v armáde.

Celkový majetok demokrata Walza a jeho ženy Gwen sa odhaduje na menej ako jeden milión dolárov, zhruba 800-tisíc dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The New York Times, Forbes, Fortune, ABC News, Foto: Bloomberg / Bing Guan
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies