Predstavitelia Gazy uviedli, že pri izraelskom útoku na školy zahynulo 11 ľudí + VIDEO

NETKY.SK • 2 September 2024, 09:34 • 2 min
Predstavitelia Gazy uviedli, že pri izraelskom útoku na školy zahynulo 11 ľudí + VIDEO

Zdravotníci v Gaze uviedli, že izraelský letecký útok zameraný na skupinu policajtov v škole, ktorá ukrýva vysídlených Palestínčanov, zabil v nedeľu najmenej 11 ľudí, zatiaľ čo armáda uviedla, že zasiahla veliteľské centrum Hamasu.

slovakia

left justify in out

„Jedenásť ľudí vrátane ženy a dievčaťa zahynulo pri izraelskom leteckom útoku na školu Safad v meste Gaza, v ktorej našli útočisko vysídlenci,“ uviedol pre agentúru AFP hovorca civilnej obrany Mahmúd Bassal a dodal, že niekoľko ľudí bolo aj zranených.

V škole sa nachádzalo policajné stanovište Hamasu, uviedol pod podmienkou zachovania anonymity ďalší zdravotnícky pracovník z Gazy.

Izraelská armáda uviedla, že jej letectvo zasiahlo veliteľské centrum Hamasu v škole v Safade. „IAF zasiahlo teroristov Hamasu, ktorí operovali vo veliteľskom a kontrolnom centre v oblasti, ktorá predtým slúžila ako škola Safad v meste Gaza,“ uviedla armáda vo vyhlásení.

Vojna medzi Izraelom a Hamasom vypukla po tom, ako palestínski militanti 7. októbra zaútočili na Izrael, pričom podľa údajov agentúry AFP založených na oficiálnych izraelských údajoch zahynulo 1 205 ľudí, väčšinou civilistov.

Odvtedy izraelská armáda neúnavne bombarduje pásmo Gazy zo vzduchu, mora a zeme, čo podľa ministerstva zdravotníctva tohto územia doteraz zabilo najmenej 40 738 ľudí.

Podľa OSN väčšinu mŕtvych tvoria ženy a deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Foto: gaza-guerre-palestine
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies